Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

" Γαστρονομία-Κουλουρία-5-"




                                                               
 " Καθολική Πιζήμολα.Συνεχίζει την παράδοση"
 " Η κουλουρία προσφέρεται στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου"
 " Η κουλουρία έτοιμη για μαγείρεμα"
 " ¨Ετοιμη για να προσφερθεί στους καλεσμένους"
 " ¨Ετσι γίνεται η τσίκνα"
 " Η τσίκνα νοστιμίζει την κουλουρία"

" ¨Ολες οι γυναίκες του χωριού συμμετέχουν στην παρασκευή του παραδοσιακού αυτού φαγητού"





                                      ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ -5-
           
       Η κουλουρία είναι το πιο διαδεδομένο φαγητό στο Μεσαναγρό. Είναι το φαγητό που μαγειρεύεται με τέχνη και σε πολλές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου ,οι καλεσμένοι έχουν απολαύσει την κουλουρία και όταν έρχονται στο χωριό την αποζητούν.
 
                            ΣΥΝΤΑΓΗ  -ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΙΖΗΜΟΛΑ

Βάζουμε κρέας ,μοσχάρι, κατσίκι  , χοιρινό ή κοτόπουλο ,ότι προτιμά ο καθένας ,στη κατσαρόλα και το βράζουμε. Ρίχνουμε σάλτα ή ντομάτα φρέσκια, λάδι ,νερό αλάτι  και συγχρόνως παίρνουμε το αλεύρι ,το ζυμώνουμε με νερό ,το πλάθουμε και μετά το κόβουμε ,όπως τα μακαρόνια. Όταν το κρέας ψηθεί ,ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κουλουρία  μέχρι να ψηθεί .
    
Μετά παίρνουμε κρεμύδι ψιλοκομμένο .το βάζουμε στο τηγάνι και το τσικνίζουμε  με λίγο λάδι και γίνεται η τσίκνα. Μόλις γεμίσουμε τα πιάτα ,σε κάθε πιάτο βάζουμε το κρέας και τη τσίκνα και η κουλουρία μας είναι έτοιμη .

                                           ΚΑΛΗ ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ