Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ.Κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"


                                                               










    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ.Κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ



    Χρόνια είχαμε να δούμε Μητροπολίτη να έρχεται τόσο τακτικά στο Μεσαναγρό. Πριν χειροτονηθεί ο σημερινός Μητροπολίτης  ,οι πριν  ,είχαν χρόνια να επισκεφθούν το χωριό. Τα τελευταία χρόνια ο Μητροπολίτης  μας ,μάς επισκέπτεται τακτικά. Θέλει να μαθαίνει τα πάντα . Ιστορία ,Θρησκευτικούς χώρους, αρχαιολογικούς  και γενικά ότι αφορά το χωριό.
    Είχα την τύχη να είμαι παρών σε πολλές επισκέψεις του , να συζητήσω μαζί του και να μάθω πολλά. Στην επίσκεψή του στον ΄Αγιο Θωμά ,πήγαμε να δει τον καταρράκτη και αρκετά αφού είχε νυχτώσει ,καθισμένοι στο προαύλιο του ναού συζητήσουμε  ώρες ατέλειωτες.
    Την Κυριακή 16 Αυγούστου χοροστάτησε στο μνημόσυνο του Μακαριστού Παπα-Ματθαίου ,που έγινε στον Ταξιάρχη  και μετά το τέλος της εκκλησίας ,κάθισε μαζί μας για το συνηθισμένο καφεδάκι. Συζήτησε με όλο τον κόσμο, απλός ,καταδεκτικός ,ήρεμος ,σωστός Ποιμενάρχης. Υποσχέθηκε το απόγευμα να ξανάρθει στο Μεσαναγρό ,που του αρέσει πολύ. Δυστυχώς λόγοι ανωτέρας βίας με ανάγκασαν να μην είμαι εκεί.

     Επισκέφθηκε το χωριό, περπάτησε όλους τους δρόμους , έφτασε μέχρι τον ΄Αγιο Ραφαήλ ,τον ΄Αγιο Νεκτάριο, την Κοίμηση της Θεοτόκου και τελικά όλοι οι παρευρισκόμενοι  κατέληξαν στη Λέσχη. Εκεί η Εκκλησιαστική Επιτροπή έκανε μια μικρή δεξίωση .Παρόντες οι κάτοικοι του χωριού μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού κ. Μπάμπη Λάμπρου. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να μάθει για τα προβλήματα του χωριού και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο. Ιδιαίτερα ζήτησε να μάθει για την πορεία των έργων  που αφορούν το Μουσείο. ΄Ισως πολλοί Μεσαναγρενοί  να μην ξέρουν τη συμβολή του Σεβασμιώτατου  στην  συνέχιση του έργου. Βοήθησε στη μελέτη, ,συνιστώντας μας το μελετητή και απέστειλε επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να συμμετάσχει ο Δήμος στην πληρωμή της μελέτης. Επίσης στα σχέδιά του είναι  να γίνει εκκλησιαστικό Μουσείο, η Κοίμηση της Θεοτόκου.

     Οι πληροφορίες μου λένε ,ότι όλοι πέρασαν μια καταπληκτική βραδιά ,συζήτησαν για πολλά θέματα  και γνώρισαν από κοντά τον Σεβασμιώτατο, ένα άνθρωπο απλοϊκό, καλό συζητητή ,γνώστη πολλών πραγμάτων ,αλλά πάνω από όλα ένα πραγματικό άνθρωπο.
  
     Νάστε καλά Σεβασμιώτατε ,ο Θεός να σας δίνει δύναμη και να επισκέπτεστε το μικρό μας χωριουδάκι που έχει ανάγκη τέτοιες παρουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου