Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

" ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ"                                                                
                                                            Ιερός Ναός Ταξιαρχών


Η ανέγερση του ολοκληρώθηκε το 1861.Πιθανολογείται ότι κτίστηκε πάνω στα ερείπια μικρότερου ναού του Αγίου Γεωργίου. Λέγεται ότι κανένας κάτοικος του χωριού δεν τολμούσε να χαλάσει το μικρό ναό και το έργο αυτό ανέλαβε ο ηγούμενος της Μονής Σκιάδι.Αυτό φαίνεται και από τη θέση των εικόνων στον ναό. Ενώ σε ολες τις εκκλησιές η εικόνα του Πολιούχου βρίσκεται δεξιά στο τέμπλο ,στον Ταξιάρχη ,δεξιά βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Γεωργίου και αριστερά η εικόνα του Ταξιάρχη.  
                                                          
                   Πρόσφατα έχει Αγιογραφηθεί με συνδρομές των κατοίκων .Αξιόλογα είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο ,ο δεσποτικός θρόνος και ο άμβωνας. Ιδιαιτερότητα αποτελεί ότι στα δεξιά του τέμπλου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Γεωργίου ενώ αριστερά η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Είναι ο πολιούχος του χωριού και γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου. Οι κάτοικοι όπου και αν βρίσκονται θα στείλουν το τάμα τους ή στη χάρη του θα έρθουν να προσκυνήσουν. Στα παλιά χρόνια τα τάματα ήταν γη ή δέντρα και ιδιαίτερα ελιές. Μέχρι σήμερα κανένας δεν τολμάει να κόψει δέντρο που ανήκει στον Παραλιμιώτη όπως λένε οι χωριανοί.
                                                            


      Φέτος η γιορτή είναι Κυριακή και η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ετοιμάζουν εκδηλώσεις ,που θα σας γνωρίσουμε σε άλλη ανάρτηση. 

                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου