Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

" Προβλήματα που απαιτούν λύσεις"

¨Ο στάβλος του κάμπου χτυπημένος από τα σημάδια του χρόνου"
Τα προβλήματα δεν λείπουν από τη ζωή και τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το χωριό απασχολούν δύο προβλήματα , τα οποία δε βρίσκουν λύσεις παρά τις προσπάθειες του Δήμου ,του Τοπικού Συμβουλίου ,του Πολιτιστικού Συλλόγου και κατοίκων του χωριού . Το πρώτο είναι η απόδοση των Δημοσίων κτημάτων του κάμπου και το άλλο η συνέχιση του Μουσείου Διαχρονικής ιστορίας.

Δημόσια κτήματα

Τα κτήματα αυτά βρίσκονται στην περιοχή του Κάμπου και οι Μεσαναγρενοί τα καλλιεργούν πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς και με φταίξιμο των ίδιων των κατοίκων, τα σχέδια που κατατέθηκαν στην Εφορία Δημοσίων κτημάτων δεν ήταν εντάξει . Οι χωριανοί πλήρωσαν του τοπογράφους ,πλήρωσαν το Δημόσιο για την εξαγορά ,αλλά κτήματα δεν πήραν λόγω των σχεδιαγραμμάτων . Από τότε ,30 χρόνια γίνονταν προσπάθειες οι οποίες δεν έφεραν καρπούς. Τα κτήματα αυτά έχουν πληρωθεί από τους φτωχούς γεωργούς δυο και τρεις φορές , πληρώθηκαν οι τοπογράφοι και το αποτέλεσμα μηδέν.
Η Νομαρχία στην προσπάθειά της να βοηθήσει ανέθεσε σε τοπογράφο την τοπογράφηση ξανά των κτημάτων και ενώ η τοπογράφηση τελείωσε και επί τέλους ανασάναμε, ο Προϊστάμενος της Εφορίας Δημοσίων κτημάτων επικαλούμενος διάφορους λόγους δεν προχωρά το θέμα και τα πράγματα έχουν βαλτώσει.
Επειδή η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί από τις υποσχέσεις και τα Θα…,όλοι είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις . ΄Ηδη μεταξύ των κατοίκων συζητούνται οι τρόποι αντίδρασης .
Πιστεύουμε ότι την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση , οι υπεύθυνοι θα δώσουν λύσεις και θα αφήσουν τις αίολες δικαιολογίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Τα κτήματα αυτά είναι Μεσαναγρενά ,ανήκουν στους Μεσαναγρενούς ,έχουν πληρωθεί αρκετές φορές από το υστέρημά τους και οι κατέχοντες τις θέσεις στην Εφορία ,είναι εκεί για να δίνουν λύσεις και όχι να βρίσκουν δικαιολογίες , για να αποφύγουν και τις δικές τους ευθύνες.