ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-9- ΠΟΥΓΚΕΣ –ΠΟΥΓΚΙΑ Η ΧΟΡΤΟΠΙΤΕΣ
( ΣΥΝΤΑΓΗ-ΚΑΘΟΛΙΚΗ
ΠΙΖΗΜΟΛΑ)
Καθαρίζουμε τα χόρτα , τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν στην
κατσαρόλα.. Κατά προτίμηση τα χόρτα είναι φέσκλα , σπανάκι και αγριόχορτα του
βουνού. Αφού ψηθούν τα σουρώνουμε , ρίχνουμε αλάτι και λάδι και είναι έτοιμα
για τις πούγκες.
Μετά παίρνουμε αλεύρι ,όσο χρειάζεται ,λίγο αλάτι ,νερό ,ζυμώνουμε και
ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό στο σουφρά.
¨Υστερα το κόβουμε στη μέση και από το
μισό κάνουμε δυο χορτόπιτες. Πάνω στο φύλλο
βάζουμε τα χόρτα και διπλώνουμε
και οι πίτες μας είναι έτοιμες για το κεραμίδι Το κεραμίδι είναι πέτρινο ειδικά για αυτή τη
δουλειά. ¨Όταν ψηθούν τις αλείφουμε με λάδι και είναι έτοιμες για να φαγωθούν.
Από την ίδια ζύμη φτιάχνουμε και κατιμέρια .
Η διαφορά είναι ότι ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε λωρίδες και πάνω στο φύλλο ρίχνουμε ζάχαρη και λάδι.
Τις λωρίδες μετά τις διπλώνουμε και τις
στρογγυλεύουμε και έχουμε τα κατιμέρια , που τα ψήνουμε στο κεραμίδι ή τα
τηγανίζουμε . Τα σερβίρουμε με ζάχαρη ή μέλι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου