Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

"ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ,ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ"
                                                          
                 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

΄Ερχονται  Χριστούγεννα……Ημέρα χαράς, ημέρα  γιορτής και ημέρα  που όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να γιορτάσουν κάπως διαφορετικά.                                                             Πώς θα νοιώσει κανείς χαρούμενος , όταν γύρω μας χιλιάδες συνάνθρωποί μας υποφέρουν…

      Πώς θα νοιώσει κανείς καλά , όταν οι συνάνθρωποί μας δεν έχουν να φάνε , ρεύμα για να ζεσταθούν, ρούχα για  να  ντυθούν αξιοπρεπώς ……..

      Πώς θα νοιώσει κανείς  γιορτινά, όταν χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται , δεν έχουν  παιχνίδια, θέρμανση , δεν πάνε σχολείο και δεν μπορούν να νοιώθουν  ως παιδιά…….

Πώς θα νοιώσει κανείς ………………όταν ………..όταν……………………..

Οι ημέρες αυτές είναι δύσκολες και γίνονται ακόμα δυσκολότερες με την ανέχεια και τη φτώχια. Πληγώνουν ανεπανόρθωτα τις παιδικές ψυχές  και κάνουν τους μεγαλύτερους σκληρότερους .

  Ευτυχώς στη χώρα μας που ακόμη υπάρχει το φιλότιμο, η αλληλοβοήθεια  και η αγάπη προς τον πλησίον. ΄Ολοι μαζί ας προσφέρουμε από το υστέρημά μας , τρόφιμα .παιχνίδια , χρήματα ,ρουχισμό. Πράγματα που σε μας ίσως να μην είναι αναγκαία , σε κάποιους άλλους  είναι χρήσιμα.

Με πρωτοβουλία  του Παπα-Αγαθάγγελου στον Μεσαναγρό οι κάτοικοι πρόσφεραν τρόφιμα και ρουχισμό και διάφορα άλλα πράγματα ,για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

  

    Ας σκύψουμε όλοι μαζί στα προβλήματα των συνανθρώπων μας και για ακόμη μια φορά, ας  θριαμβεύσει το Ελληνικό φιλότιμο.