Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

"ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ΤΗΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"




                                                                    





                 ΟΙ ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ  ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ  ΕΚΠΛΗΤΤΟΥΝ

Οι Μεσαναγρενοί  από την Αυστραλία αγαπούν τον Μεσαναγρό και πάντα μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Μπορεί να λείπουν αρκετά χρόνια από το χωριό ,αλλά δεν το ξεχνούν ,έχουν βοηθήσει οικονομικά ,έρχονται διακοπές , έχουν διδάξει στα παιδιά τους τα ήθη και έθιμα , φτιάχνουν τα σπίτια τους και μπορώ να πω ότι είναι πιο Μεσαναγρενοί, από εμάς που ζούμε εδώ.
   Πριν από κανένα μήνα ένα λεωφορείο με Μεσαναγρενούς Αυστραλούς ,έφτασε στο χωριό ,για να προσκυνήσουν στον Ταξιάρχη και να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού.

                                                                                    

    Σήμερα Κυριακή 20 του Ιούλη 2016,  μας εξέπληξαν για μια ακόμη φορά. Το ζεύγος  Χρήστος και Ζαχαρούλα Κάλλη ,με τα παιδιά τους ,τέλεσαν στον Ταξιάρχη μνημόσυνο στη μνήμη της μητέρας τους  Στέλλας ,που γεννήθηκε στον Μεσαναγρό ,αλλά τα περισσότερα χρόνια έζησε στην Αυστραλία, όπου και απεβίωσε. ¨Όλα τα παραπάνω παραδείγματα από τους Μετανάστες μας ,πρέπει να γίνουν παράδειγμα για  εμάς που ζούμε στην Ρόδο και δεν τελούμε τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις στο χωριό ,επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.
                                                                                            

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου