Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

"ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ"




                                                               





                                         ΑΛΑΛΟΥΜ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ

Και τι δεν είδαν τα μάτια μου 37 χρόνια Δάσκαλος…. Αλλαγές κυβερνήσεων , αλλαγές υπουργών  και πάνω από όλα  μεταρρυθμίσεις…….. Άλλαζε η κυβέρνηση, πάρτε και μια μεταρρύθμιση…. άλλαζε ο  υπουργός ,πάρτε άλλες δυο….. Τόσα χρόνια πέρασαν και η παιδεία νοσεί.
    Οι εκάστοτε υπουργοί ,προσλαμβάνουν συμβούλους  είτε κομματικούς  είτε κάποιους που πήραν δυο χαρτιά στο εξωτερικό ,αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα. Ράβε …ξήλωνε και η παιδεία στα μαύρα της τα χάλια. Ποτέ δε λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των εκπαιδευτικών, που είναι η ψυχή της εκπαίδευσης. Είναι οι άνθρωποι που με λίγα ψίχουλα ,πάντα σώζουν την κατάσταση.
    Φέτος άλλαξε το ωράριο στα Δημοτικά  Σχολεία. Η δικαιολογία για το συμφέρον των παιδιών. «Για παιδαγωγικούς λόγους»  που ανέφερε ο υπουργός. Αλλάξατε το ωράριο βρε αθεόφοβοι, αλλάξτε το σωστά ,γιατί μπάζει από παντού …..Αφήνω τους παιδαγωγικούς λόγους και πιάνω τους πρακτικούς ,τους απλούς . Άσε που το ωράριο άλλαξε για καθαρά οικονομικούς λόγους.  Η εκπαίδευση έχει μια συνέχεια .Οι περισσότεροι γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό ,έχουν και παιδιά στο Νηπιαγωγείο. Το Ωράριο του Νηπιαγωγείου είναι. Πρωί  8.20 ,μεσημέρι 13.00. Του Δημοτικού  πρωί  8.10 μεσημέρι  13.15.
       Ένας γονιός που έχει παιδί στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό ,το πρωί πρέπει να είναι στο Δημοτικό 8.05 τουλάχιστον εκεί  ,βλέπετε 8.10  χτυπά το κουδούνι  και να περιμένει έξω από το Νηπιαγωγείο  20’ λεπτά , για να αφήσει το άλλο παιδί στο Νηπιαγωγείο.  Το μεσημέρι πρέπει να είναι στο Νηπιαγωγείο στις 13.οο και θα περιμένει άλλα 15΄ λεπτά να σχολάσει το παιδί του Δημοτικού. Οι περισσότεροι γονείς είναι εργαζόμενοι ,ο χρόνος πολύτιμος και οι άνθρωποι αυτοί  τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.
     Ϋστερα μας λένε οι Ξένοι  Μνημόνια και Μνημόνια .Γιατί……. Αφού δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλά προβλήματα  ……θα λύσουμε τα πιο δύσκολα…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου