Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

"ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ....ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΑΤΖΗΣ"





                                                                   


ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  33ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ……..(ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΑΤΖΗΣ)

Διαβάσαμε με χαρά στην Εφημερίδα Ροδιακή 13-12-2018 αφιέρωμα στον φίλο μας Γιάννη Γιωργατζή  ,που βρίσκεται στην Αυστραλία ,από τη Θεοδώρα Μαϊου.
Το αφιέρωμα αναφέρεται στη ζωή του Γιάννη που σε ηλικία 18 χρονών έφυγε για την Αυστραλία ,για να βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη αδερφή του, που παντρεύτηκε στην ξενιτιά. Έφυγε από το Γεννάδι για Αυστραλία με σκοπό να γυρίσει γρήγορα στην Ελλάδα. Η Αυστραλία έλεγε είναι ένα μικρό διάλειμμα  ,αλλά η γνωριμία του με τη Μεσαναγρενή Φαίδρα  ,τον κράτησε στην Αυστραλία και ο γυρισμός έγινε όνειρο. Εδώ και 10 χρόνια είναι Πρόεδρος της Παρροδιακής Ένωσης Νότιας  Αυστραλίας  ,με μεγάλη επιτυχία.

                                                                  
   Μπορεί να μη γύρισε στη Ρόδο ,αλλά κατάφερε κάθε δύο χρόνια να έρχεται  στην Ελλάδα και όχι πια στο Γεννάδι απ΄όπου κατάγεται ,αλλά στον Μεσαναγρό. Οι Μεσαναγρενοί τον αγκαλιάσαμε ,τον θεωρούμε ένα από μας και ο ερχομός του στο χωριό  μας χαροποιεί όλους. Συμμετέχει σε ό,τι γίνεται στο χωριό, βοηθάει στα πανηγύρια και τα βράδια στη Λέσχη μας διηγείται για τη ζωή στην Αυστραλία. Μαζί του φέρνει και τις δυο κόρες του ,για να γνωρίσουν τον τόπο που γεννήθηκαν οι πρόγονοί τους. Είναι καλός κυνηγός ,καλή παρέα και το σπίτι του είναι ανοιχτό σε όλους.
Νάσαι καλά Γιάννη και ο Μεσαναγρός περιμένει τον ερχομό σου.

                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου