Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

"ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ,ΑΛΛΑ....




                                                                                   


                          ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΆΜΕ  ,ΑΛΛΑ……..

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τα προβλήματα του χωριού. Οι κάτοικοι που απόμειναν είναι λιγοστοί ,οι περισσότεροι είναι στην πόλη και στην Αυστραλία και ο καθένας με τον τρόπο του δείχνει την αγάπη του στο χωριό. Πιστεύω ότι οι Αυστραλοί υπερτερούν σε σχέση με μας που μένουμε στην πόλη της Ρόδου.
   Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που στο χωριό έρχονται μόνο στις εκλογές και σε κάποια γεγονότα. Υπάρχουν σπίτια εγκαταλελειμμένα ,άσπριστα , γεμάτα χόρτα που χαλάνε την όψη του χωριού και δημιουργούν προβλήματα και στους γείτονες. Σπίτι που δεν ανοίγει …..πέφτει… έλεγαν οι παλιοί.  Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα να πηγαίναμε στο χωριό να ανοίγαμε τα σπίτια μας , να καθαρίζαμε ,να βλέπαμε τους χωριανούς ,πολλά πράγματα θα άλλαζαν.
  Ακόμα και σε εκδηλώσεις που γίνονται στο χωριό και υπάρχει λεωφορείο δωρεάν , οι περισσότεροι είναι ξένοι που έρχονται. Αυτό απογοητεύει τον Πολιτιστικό ,την Εκκλησιαστική Επιτροπή ,το Τοπικό Συμβούλιο ,που σκέφτονται να ξανακάνουν κάτι…..
Πηγαίνουμε που πηγαίνουμε στο χωριό μια φορά ….όταν φεύγουμε κλείνουμε τους διακόπτες  του ρεύματος και προπάντων του νερού. Υπάρχουν προβλήματα νερού και πολλά σπίτια που είναι κλειστά και έχουν διαρροές, δημιουργούν προβλήματα έλλειψης νερού. Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι ….
Μπορώ να γράφω ώρες ……για τα προβλήματα. Σκεφθείτε ότι καταγόμαστε από τον Μεσαναγρό,  γεννηθήκαμε εδώ . Ας αλλάξουμε νοοτροπία…Στο χωριό είναι το σπίτι μας , τα κτήματά μας , οι παιδικές μας αναμνήσεις ,η ζωή μας. Ο Μεσαναγρός είναι εδώ ,μας περιμένει , όπως οι γονείς τα παιδιά τους. Έχουμε πολλά προτερήματα ,οι ξένοι που έρχονται γοητεύονται από το κλίμα και τις ομορφιές του χωριού και εμείς τι κάνουμε….
Κάνω έκκληση στο Τοπικό Συμβούλιο ,στην Εκκλησιαστική Επιτροπή και στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου , να αναλάβουν πρωτοβουλίες , να βρεθούμε όπως παλιά ,να κουβεντιάσουμε ,να δούμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις……



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου