Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

"ΑΝΑΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"


                                                               
                                        ΑΝΑΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ -11-      Εν Μπάλτιμορ Μέρυλαντ , η νεοσύστατος Κοινότης  του Αγίου Νικολάου  έδωσεν μια εξοχικήν εκδρομήν , εις την οποίαν παρέστησαν  άνω των χιλίων ομογενών μας. Αι εισπράξεις υπερβαίνουν τας δύο χιλιάδας πεντακόσια δολ.      

     Του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου ,προεδρεύει επαξίως ο εκ Μεσαναγρού Ρόδου κ. βασίλειος Ηλιάδης . Εκεί που τα έργα ομιλούν και τα λόγια περιττεύουν.

    Ο κύριος Βασίλειος Ηλιάδης ,είναι συγχρόνως Πρόεδρος του εν Μπάλτιμορ 4ου Απολλωνείου Τμήματος  και Γραμματεύς της Ροδιακής Αδελφότητος των Μεσαναγρενών Αμερικής  « Ο Ταξιάρχης». Ο κύριος Ηλιάδης δεν λησμονεί, καθώς βλέπετε, ούτε τη Ρόδον ,ούτε τον Μεσαναγρό.

Θα θέλαμε να πούμε, από τη μεριά μας,  ότι οι Μεσαναγρενοί  της Αμερικής ,υπήρξαν δραστήριοι ,οργανώθηκαν στην ξενιτιά και βοήθησαν το μικρό μας χωριό , με πολλούς τρόπους. Ο αείμνηστος Βασίλειος  Ηλιάδης ,ήταν από τα εξέχοντα δραστήρια μέλη των Μεσαναγρενών της Αμερικής ,με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα  και συμμετοχή στα κοινά.

Από την εφημερίδα Ροδιακή ,Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 1953, Αρ.Φ. 896


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου