Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ο ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΜΑΗΣ

 

                                                          



                                                      



Ο ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΜΑΗΣ




« Ο Μάης δεν έχει λάμδα ούτε Ρο

Στη γλώσσα να βουλιάζει

Είναι στο Άλφα καθαρό

Και όταν γελάς σου μοιάζει».



Μάης ο λακωνικός πρωταγωνιστής του έτους., Ο Μάης διάλεξε στρατηγικά τη θέση του μες στον ημερολογιακό κύκλο και αντ΄αυτού δέχτηκε να βαφτιστεί με μόλις τέσσερα γράμματα και όλα τους ρεζέρβες του Μάρτη. Ο φαινομενικά αδικημένος Μάης υπερέβη τύπους και γραφειοκρατικά κωλύματα ,γράφοντας τη δική του ζωηρή και κατακόκκινη ιστορία.


Από την πρώτη του κιόλας μέρα αποδεικνύει και αναδεικνύει τον δυναμισμό του χαραχτήρα; του, δικαιώνοντας όλους εκείνους οι οποίοι τον θεωρούν ως τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εκφραστή της ΄Ανοιξης. Το αίμα του πολύτιμο σαν πορφύρα σε όστρακο βράζει και συμπυκνώνει στη σύστασή του όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου. Από την πιο ντροπαλή ενός αθώου νεανικού έρωτα μέχρι την πιο φλογερή ή παθιασμένη ενός ολόκληρου «αγώνα».

Στη χρωματική πανδαισία του στεφανιού του πλέκονται όνειρα , ελπίδες, αισθήματα ,γέλια και συγκινήσεις –όχι μόνο της Ειρήνης , του Κώστα και της Ελένης- όλα τους νοτισμένα με τη μαγική δροσιά που χορεύει επιδέξι8α σ΄ένα τέλειο κλιματικό ισοζύγιο. Ειρηνικά, αρμονικά…μαγ(ιά) ικά.


Καλός σας Μήνα


Υ.Γ. ΄Ισως τελικά και τα τέσσερα του, γράμματα στη Ρόδο να μοιάζουν πολλά.


Ο Ανώνυμος Μαθητής Αμαραντίου


Μάης 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου