Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΙΧΑΛΗΣ (ΧΙΑΛΗΣ) ΓΚΙΟΚΑΣ , Ο ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ

 



ΜΙΧΑΛΗΣ (ΧΙΑΛΗΣ ) ΓΚΙΟΚΑΣ ,Ο ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ

                                                                





Αρκετές φορές έχουμε μιλήσει για Μεσαναγρενούς που ζουν στην Αυστραλία και κάθε χρόνο έρχονται στο χωριό που μεγάλωσαν ,για να μείνουν αρκετό διάστημα. Ένας από τους Αυστραλούς Μεσαναγρενούς ,είναι ένας φίλος από τα παλιά ,ο Χιάλης.

Με το Μιχάλη ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια στον Μεσαναγρό. Μαζί παίζαμε , πηγαίναμε σχολείο και κάναμε ό,τι κάνουν τα παιδιά στην ηλικία αυτή. Οι δρόμοι μας χώρισαν, όταν έφυγε στην Αυστραλία και εγώ στην πόλη της Ρόδου για το γυμνάσιο.

Πέρασαν χρόνια μάθαινα νέα του ,όπως και όλων των Μεσαναγρενών ,που ζούσαν στην Αυστραλία. Οι περισσότεροι στην ξένη αυτή χώρα πρόκοψαν ,έκαναν οικογένεια και άρχισαν σιγά σιγά να έρχονται στο χωριό ,ιδίως τα καλοκαίρια , να φτιάχνουν τα σπίτια τους και να μένουν κάποιο διάστημα. Κάποιοι όμως έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο και μένουν ένα τρίμηνο. ΄Ενας από αυτούς είναι και ο φίλος Μιχάλης.

Ο Μιχάλης έφτιαξε το σπίτι του, έχει το αυτοκίνητό του και τη γουρούνα του και επισκέπτεται όλες τις περιοχές του χωριού ,που του θυμίζουν τα παιδικά του χρόνια. Οι χωριανοί τον αγαπούν και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού. Χαίρομαι όταν τα Σαββατοκύριακα πάω στο χωριό , να κουβεντιάζουμε ,να μαθαίνω νέα των χωριανών που είναι στην Αυστραλία και να μας διηγείται τη ζωή στην χώρα αυτή.

Σε λίγες μέρες ο Μιχάλης θα ξαναφύγει για Αυστραλία ,αφού εκεί είναι η οικογένειά του , αλλά φεύγει με μια υπσχεση .Του χρόνου θα είμαι και πάλι εδώ.

Εμείς του ευχόμαστε καλό ταξίδι και το καλοκαίρι θα τον περιμένουμε στον Μεσαναγρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου