Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ....ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ......

 


                                                                       





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Μεσαναγρού ,ήταν ένας από τους πιο δραστήριους του νησιού . Εκδηλώσεις τόσο στο χωριό ,όσο και στην πόλη , μαθήματα χορού σε παιδιά και ενήλικες , διοργάνωση πανηγυριών , συμβολή στη δημιουργία του Μουσείου και τόσα άλλα.

Τα τελευταία χρόνια θέλεις η οικονομική συγκυρία και ο κορονιός , ο Σύλλογος έχει σιγήσει. Πέρασαν τα Χριστούγεννα ,του Ταξιάρχη και άλλες γιορτές και τίποτα δεν γίνεται….

Είμαστε ένα χωριό που δυστυχώς συνεχώς ο πληθυσμός μειώνεται και η έλλειψη του Συλλόγου είναι εμφανής. Ο Σύλλογος πρέπει να ξαναζωντανέψει , να δραστηριοποιηθεί και να ξαναφέρει τον κόσμο στο χωριό, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές. Από κριτική είμαστε πρώτοι. Κρίνουμε τα πάντα και ιδίως αυτοί που ποτέ δεν συμμετέχουν στα κοινά. Αγαπάμε το χωριό μας μόνο με τα λόγια . Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στο χωριό μόνο στις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν σπίτια εγκαταλειμμένα που είναι επικίνδυνα για τους περαστικούς και οι κάτοχοί τους “ αγρόν αγοράζουν”.

Η θητεία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου πρέπει να έχει λήξει. Πρέπει λοιπόν ,σύμφωνα με το καταστατικό να γίνει γενική Συνέλευση για τρεις φορές και αν δεν έχει αποτέλεσμα ,το Δ.Σ. προσφεύγει στη Δικαιοσύνη που ορίζει Προσωρινό Συμβούλιο από μέλη του Συλλόγου και τα μέλη αυτά προσπαθούν να βρουν λύση.

Πριν αρκετά χρόνια συνέβη η ίδια κατάσταση και ο σύλλογος αφέθηκε στην τύχη του και ήταν ανενεργός πάνω από δέκα χρόνια ...,μέχρι να βρεθούν κάποιοι να τον ενεργοποιήσουν.


Επειδή ήμουνα Πρόεδρος του Συλλόγου πάνω από δέκα χρόνια και ιδρυτικό μέλος ,γνωρίζω την αξία ύπαρξης του ,καλώ όλους τους χωριανούς να ενεργοποιηθούν και ιδίως τους νέους ,να βρεθεί λύση.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, το Τωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή να δραστηριοποιηθούν για να βρεθεί λύση. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Και... στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα …..αλλά ούτε και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου