Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

"ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ"


                                                                 




ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΟΥ      ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ


            Την Κυριακή  6-4-2014 οι φορείς του Μεσαναγρού, Πολιτιστικός Σύλλογος ,Τοπικό Συμβούλιο και Εκκλησιαστική Επιτροπή ,εξόρμησαν στον καταρράκτη του Αγίου Θωμά ,για να καθαρίσουν τη γύρω περιοχή. Συμμετείχαν και αρκετοί εθελοντές. Είναι η δεύτερη προσπάθεια μετά τον καθαρισμό της πηγής Πλακιά.
   Πράγματι όλοι μαζί καθαρίσαμε τη γύρω περιοχή, αλλά για μια άλλη φορά κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι ασυνείδητοι ,βολεψάκηδες , πετούν άχρηστα αντικείμενα όπου βρουν ,ενώ υπάρχει χώρος για τα σκουπίδια. Μια περιοχή ,όπως  ο καταρράκτης ,έπρεπε να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Και να μιλήσουμε έξω από τα δόντια κάποιοι είναι και χωριανοί, οι οποίοι φεύγοντας για την πόλη ,αντί να πετάξουν τα σκουπίδια τους στον καθορισμένο χώρα ,σταματούν πάνα από τον καταρράκτη με τα αυτοκίνητά τους και τα ρίχνουν εκεί. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ……έξυπνοι…….Κάποιοι άλλοι, ξένοι που κάνουν δουλειές στο χωριό ,φεύγοντας κάνουν την ίδια δουλειά.
    Ας μπουν κάποιες πινακίδες που να προειδοποιούν όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους και όσοι βρεθούν να πετούν σκουπίδια να μηνυθούν. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν μερικοί.
         Ο χώρος καθαρίστηκε ,ο καταρράκτης είναι στις ομορφιές του και οι πιστοί που θα έρθουν στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά ,πρέπει να τον επισκεφτούν.
     Μετά τον καθαρισμό όλοι μαζί ,απολαύσαμε την περίφημη κουλουρία που μόνο οι Μεσαναγρενές γυναίκες ξέρουν να φτιάχνουν ,τα σουβλάκια ,όλα αυτά προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου