Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"



                                                                   



Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης αυτής έγινε στις πέντε επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ (Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Κινεζική και Ρωσική).
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
   Δεν αρκούν μόνο οι διακηρύξεις. Δυστυχώς στην πράξη η διεθνής κοινότητα υστερεί. Σε όλες τις χώρες ,υπάρχουν παιδιά  που πεινούν , που δεν έχουν ιατρική περίθαλψη ,εργάζονται από μικρή ηλικία και το χειρότερο δεν μορφώνονται. και όλα αυτά συμβαίνουν στον αιώνα μας που έχουν γίνει τόσα και τόσα επιστημονικά θαύματα.
      Αγάπη στα παιδιά μας και σε όλα τα παιδιά του κόσμου .

                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου