Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

" ΑΝΤΑΜΩΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΔΟΥ,ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ 1965"





                                                                    




ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑΜΕ   ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΔΟΥ ,ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ 1965.


      ¨Ημασταν μια καλή φουρνιά ,παιδιά τότε ,που μπήκαμε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου το 1965. Κάτι μας έδεσε και αυτό το «κάτι» κρατάει μέχρι σήμερα. Φοιτήσαμε 3 χρόνια , μέχρι το Μάρτιο του 1968 ,που η Χούντα κατήργησε την τριετία στις Ακαδημίες.

      Περάσαμε 3 χρόνια, γεμάτα δράση ,χαρές και λύπες ,όνειρα και απογοητεύσεις .Τα 3 αυτά χρόνια σφυριλατηθήκανε  φιλίες ,που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Είχαμε αποκτήσει γνώσεις ,εμπειρίες και τον τρίτο χρόνο ,μέρα παραμέρα διδάσκαμε στα Πρότυπα Σχολεία αποκτώντας διδακτική εμπειρία .
                                                              


       Με πρωτοβουλία του Γιάννη Κόνιαρη και του Χρύσαλλου Στέφανου ,μαζευτήκαμε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου στις 27 Ιουνίου 2015 ,οι Σπουδαστές από όλη την Ελλάδα . ΄Ηταν συγκινητικό το πρώτο συναπάντημα. Μπροστά από την Ακαδημία να έρχονται όλοι και να γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Συγκινητικές στιγμές. Συνταξιούχοι τώρα πια , με κάτασπρα μαλλιά ,αλλά με μάτια ζωηρά και καρδιά νεανική ,θέλαμε να ζήσουμε στιγμές του τότε.
                                                      


    Πριν ανεβούμε σε αίθουσα της Ακαδημίας ,χτύπησε το κουδούνι, σαν τότε ,που μας καλούσε στις τάξεις, Ανεβήκαμε τη σκάλα και μπήκαμε στην αίθουσα που κάποτε  κάναμε μαθήματα.  Ξαναγίναμε μαθητές . Αρχίσαμε ένας ένας να διηγείται αναμνήσεις από τότε και τα μάτια όλων βούρκωσαν. Θυμηθήκαμε  γεγονότα ,αστείες ιστορίες, συμβουλές ,αταξίες και ένα σωρό άλλα πράγματα.
                                                         


Κατεβήκαμε στην είσοδο και φωτογραφηθήκαμε όπως όταν πήραμε το πτυχίο μας . Οι περαστικοί που περνούσαν ρωτούσαν να μάθουν ποιοι είμαστε και κάποιος απάντησε. Κάποιοι ανόητοι ρομαντικοί. Το βράδυ σε μια ταβέρνα της Ρόδου γλεντήσαμε και θυμηθήκαμε τα πάρτυ που κάναμε με τη συνοδεία του ακορντεόν.
                                                               


Ευχή όλων .Να ανταμωθούμε μετά από 50χρόνια ξανά. Ευχή …άπιαστη …αλλά κανείς δεν ξέρει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου