Κυριακή 14 Μαΐου 2017

"Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ"







                                                           


                                                        Η γιορτή της μητέρας

 Τη δεύτερη Κυριακή του Μάη κάθε χρόνο γιορτάζουμε τη γιορτή της μητέρας. Της μητέρας  όλων των λαών του κόσμου. Οι αρχαίοι ΄Ελληνες  γιόρταζαν τη μητέρα γη την ΄Ανοιξη. Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία τη συναντάμε ως γιορτή αφιερωμένη στη θεά Κυβέλη ,που γιορταζόταν το Μάρτιο. Στην Αγγλία το 16ο αιώνα η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής ήταν αφιερωμένη στις μητέρες και ονομαζόταν Κυριακή της μητέρας.
       Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις αρχές του 20 ου αιώνα  η δασκάλα ΄Αννα  Τζάβρις αγωνίστηκε για να καθιερωθεί η Γιορτή της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μάη. Η γιορτή θα αφιερωνόταν στη μητέρα της ,που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων. Οι αγώνες της δικαιώθηκαν το 1915, που το Κογκρέσο καθιέρωσε τη γιορτή αυτή.
     Στη χώρα μας γιορτάστηκε το 1929 ,στις 2 Φεβρουαρίου ,θέλοντας να συνδυάσουν τη γιορτή της μητέρας με τη γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά τη δεκαετία του -60 ,η γιορτή μεταφέρθηκε τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.
    ΄Ετσι κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη τιμούμε τις μητέρες όλου του κόσμου. Πιστεύω ότι μέχρι να ξανάρθει η δεύτερη Κυριακή του Μάη του επόμενου  χρόνου ,να τη θυμόμαστε, να την τιμούμε και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας σ΄αυτή που μας  έφερε στη ζωή.
           ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΣΤΙΣ  ΜΑΝΑΔΕΣ  ΟΛΟΥ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου