Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

"ΟΙ ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑ-ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ ,ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"



                                                          
                                                               
                                                         


ΟΙ ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΙΕΡΈΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑ-ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ ,ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ.
   Πέρασαν 6 χρόνια από τη χειροτονία του Παπα-Αγαθάγγελου στον Μεσαναγρό.Οι φιλόξενοι Μεσαναγρενοί ,οι άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν ,να τιμούν και να σέβονται τον κλήρο ,κέρδισαν την εμπιστοσύνη του και τον θεώρησαν « Μεσαναγρενό». Αλλά και ο Παπα-Αγαθάγγελος αγάπησε τον Μεσαναγρό ,εργάστηκε με ζήλο και στάθηκε δίπλα στους χωριανούς στις δύσκολες στιγμές και στις ευχάριστες.
  Τα 6 αυτά χρόνια υπήρξαν δημιουργικά. Μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή καλλώπισαν τον ναό και βοήθησαν στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων ανθρώπους που είχαν ανάγκη.
   Τον πρωτογνώρισα στη χειροτονία του στον Μεσαναγρό και συνεργάστηκα μαζί του άψογα . Μετά το τέλος της πρώτης Θείας Λειτουργίας του στον Μεσαναγρό , με πλησίασε ,συζητήσαμε διάφορα θέματα και μου ζήτησε « αν παρατηρώ ότι κάτι δεν κάνει σωστά  να το κουβεντιάζουμε». Στα 6 αυτά χρόνια κάθε χρόνο γινόταν και καλύτερος και παρά το νεαρό της ηλικίας του αγαπήθηκε από τους Μεσαναγρενούς και γι αυτό το κενό του ,θα είναι δυσαναπλήρωτο. Για μένα ο Παπα-Αγαθάγγελος άφησε τη σφραγίδα του στο χωριό ,υπηρέτησε με αφοσίωση τους πιστούς και νιώθω περήφανος που τον είχα φίλο μου.
    ¨Ολοι οι χωριανοί λυπηθήκαμε που τον χάνουμε ,αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο αν και ξέρουμε ότι « με πόνο ψυχής το τόλμησε»
   Εύχομαι ο κόσμος του Έμπωνα που και εγώ υπηρέτησα ως Δάσκαλος  , να δεχθεί με την ίδια αγάπη και σεβασμό τον Παπα-Αγαθάγγελο ,όπως και οι Μεσαναγρενοί .
     Αντίο Παπα-Αγαθάγγελε και καλή επιτυχία στην καινούρια σου ενορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου