Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

'ΓΙΑΤΙ ...ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ...ΑΥΤΟ...



                                                           

                                                   ΓΙΑΤΙ …   ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ …..ΑΥΤΟ……
         
Χρόνια τώρα το Σαββατοκύριακο το περνάμε στον Μεσαναγρό. Παλαιότερα πηγαίναμε Παρασκευή ,λόγω εργασίας της συζύγου  και μας ονόμασαν Παρασκευάδες. Τα τελευταία χρόνια,  Σαββατοκύριακο θα πει  ….Μεσαναγρός.
  Το Σάββατο τελικά πήγαμε στον Μεσαναγρό , μετά από ένα μήνα. Θέλεις κάποια προβλήματα , θέλεις ο καιρός , ήταν η αιτία για τα παραπάνω.
   Το χωριό ήταν στη θέση του και μας περίμενε. Ο καιρός κρύος ,βροχερός  ,με δυνατό αέρα ,σου χαλούσε τα κέφια . Μας καλωσόρισε η Λέσχη στην είσοδο του χωριού  και
κάποιοι κάτοικοι που ξαφνιάστηκαν όταν μας είδαν.
  Τίποτε δεν άλλαξε αυτές τις ημέρες. Η είσοδος του χωριού  η ίδια, τα βουνά γύρω  μουντά και λυπημένα, μας προξενούσαν  αρνητικά συναισθήματα. Στο καφενείο ,η πιλότα έδινε και έπαιρνε. Οι παίκτες ζωηροί ,κεφάτοι ,προσπαθούσαν να κερδίσουν την έξέδρα. Το βράδυ παρέα μας το τζάκι  μάς ζέσταινε και μας έδινε ζωή. Το πρωί της Κυριακής ,όπως πάντα στην εκκλησία.
Χρόνια τώρα γίνονται όλα τα παραπάνω . Δεν βαριόμαστε να ζούμε κάποια πράγματα ,ίδια… Τι μας καλεί ,τι μας εξουσιάζει ,τι μας κάνει να βρισκόμαστε πάντα εκεί.
  Απαντήσεις μπορείς να δώσεις πολλές ,αλλά η απάντηση βρίσκεται στην καρδιά του καθενός. Αγαπάμε τον τόπο μας ,γιατί εδώ γεννηθήκαμε ,εδώ μεγαλώσαμε και εδώ μάθαμε τα πρώτα γράμματα. Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού ,ακούς τις φωνές μεγάλων και μικρών , σαν νάταν χθες. Βλέπεις εκεί που χτύπησες , έτρεξες , έπαιξες και εκεί που  σκίρτησε η καρδιά σου για πρώτη φορά. Τα γύρω βουνά , τα μοναστήρια ,οι πηγές , τα χωράφια ,τα άγρια ζώα και πουλιά ,κάτι σου θυμίζουν. Έρχεται στιγμή που όλα γίνονται ένα και ηρεμείς ,νιώθεις απέραντη γαλήνη ,γεμίζεις τις μπαταρίες σου και συνεχίζεις πιο δυνατά τη ζωή , περιμένοντας το άλλο Σαββατοκύριακο.
  Αντίθετα κάποια Σαββατοκύριακα που μένουμε στην πόλη , νιώθουμε σαν να μην περνάει ο χρόνος ,οι μέρες αργούν να περάσουν και η αναμονή για τον πηγαιμό στο χωριό, κάνει  τα πράγματα πιο δύσκολα.
  Υπάρχουν όμως και αρκετοί Μεσαναγρενοί που έχουν ρίξει « πέτρα πίσω τους. Χίλιους λόγους μπορεί να βρει κανείς ,για να δικαιολογηθεί που δεν έρχεται στο χωριό… Αλλά μια φορά βρε αδελφέ στο τόσο …Υπάρχουν σπίτια που αν δεν ανοίγουν θα γκρεμιστούν ...όπως έγιναν με τα σπίτια των ξενιτεμένων. Ακόμα και λεωφορεία που βάζει η Εκκλησιαστική Επιτροπή δωρεάν, τα γεμίζουν όχι οι Μεσαναγρενοί.
Έκκληση προς όλους να έρχονται στο χωριό ,γιατί δημιουργούνται προβλήματα που βλάπτουν όλους μας ,αλλά περισσότερο αυτούς που έχουν περιουσία  στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου