Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...

 


                                                                     


                                                      ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ

Είμαστε ένα μικρό χωριό στη Νότια Ρόδο ,που κατάφερε πάντα να διακρίνεται και οι καταγόμε­νοι από το χωριό να διακρίνονται στο νησί . Πάρα πολλοί κάτοικοι έχουν ξενιτευτεί ,ιδίως στην Αυ­στραλία και οι περισσότεροι βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου. Η φυγή από το χωριό ξεκίνησε τη δεκαετία του -50 και τη δεκαετία του -60 συνεχίστηκε στην πόλη της Ρόδου.


Σήμερα το χωριό συνεχίζει να ζει παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ,έχουν φτιαχτεί τα περισ­σότερα σπίτια ,αρκετά και από Αυστραλούς και τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα , το χωριό γεμί­ζει . Οι γεωργοί απέμειναν λίγοι και οι Μεσαναγρενοί της Ρόδου ασχολούνται με διάφορα επαγ­γέλματα και διακρίνονται με ότι ασχολούνται.


Σήμερα θα ασχοληθούμε με το φαινόμενο των εκπαιδευτικών..... και σε άλλες αναρτήσεις και με άλλα επαγγέλματα. Πριν μερικά χρόνια το Βάτι είχε το ρεκόρ ,ίδίως Δασκάλων στη Νότια Ρόδο .Βάτι και Δάσκαλοι πήγαιναν μαζί.... Σήμερα το ρεκόρ αυτό έχει καταρριφθεί από τον Μεσαναγρό. Σε σχέση με τον πλη­θυσμό, ο Μεσαναγρός έχει ένα αξιοζήλευτο αριθμό Εκπαιδευτικών.


Το σύνολο των εκπαιδευτικών ανέρχεται στους 21. Από αυτούς,  11 είναι Καθηγητές ,8 Δάσκαλοι και 2 Νηπιαγωγοί .

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι οι μισοί από αυτούς ανήκουν σε 5 οικογένειες.


Υπάρχουν επίσης πολλά παιδιά που φοιτούν σε Πανεπιστήμια της χώρας και συνεχίζουν την πα­ράδοση των τελευταίων ετών.


Παράκληση προς τους Επαιδευτικούς ….Φίλοι μου είναι καιρός να δώσουμε το παρόν για τα όσα γίνονται στο χωριό. Να βοηθήσουμε από όποιο μετερέζι μπορούμε, να κάνουμε προτάσεις και γιατί όχι να δημιουργήσουμε μια ομάδα, έστω και άτυπα που θα βοηθήσει. Είναι καιρός όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και πιστέψτε με ,οι δικές μας είναι περισσότερες….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου