Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Επίσκεψη στον κάμπο του Μεσαναγρού"

" ΄Εργο της φύσης"
" Τα βουνά του Κάμπου έχουν κάτι το ιδιαίτερο"


" Ο πιο μεγάλος σε ευθεία δρόμος του νησιού"

" Το πράσινο παντού"




" Καλαμιώνας"



" Ένα άλλο έργο της φύσης"





Κυριακή 13 Φλεβάρη επισκεφθήκαμε τον κάμπο του Μεσαναγρού. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κατταβιά και στην Απολακκιά και είναι η περιοχή που το χωριό έχει επαφή με τη θάλασσα. Είναι το πιο πλούσιο μέρος του χωριού, η ευλογημένη περιοχή ,που ότι και αν σπείρεις θα φυτρώσει . Σιτάρι ,καρπούζια, λαχανικά ,Θεού ευλογία.
Είναι ξεχωριστό μέρος . Εδώ φυτρώνει ο ΄Αρκεφτας ,ένα είδος κέδρου ,δέντρο σπάνιο . Η θάλασσα πάντα θυμωμένη ,ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ήμερη τους χειμωνιάτικους .Το πέτρινο καράβι μέσα στη θάλασσα , μας θυμίζει το θαύμα της Παναγιάς Σκιαδενής, που το πέτρωσε ,γιατί οι πειρατές πήγαιναν να τη ληστέψουν.
Ο δρόμος από τα σύνορα της Κατταβιάς ,μέχρι τα σύνορα με την Απολακκιά ,είναι ο πιο μεγάλος δρόμος σε ευθεία ,στο νησί της Ρόδου .
Ο κάμπος ποτίζεται με νερό από το φράγμα Απολακκιάς και με γεωτρήσεις. Στην ίδια περιοχή ,στην είσοδο του κάμπου ,ερχόμενος από το χωριό ,θα βρεις τη βρωμοπηγή . Είναι μια πηγή που το νερό της μυρίζει – βρωμά- πετρέλαιο γι αυτό και το όνομα. Πιο κάτω είναι ο στάβλος ,γκρεμισμένος σήμερα ,που έβαζαν οι γεωργοί τους σπόρους ,για να μη βρέχονται και έμεναν και οι ίδιοι.
Τα κτήματα καλλιεργούνται χρόνια από τους Μεσαναγρενούς ,αλλά ακόμη δεν τους έχουν παραχωρηθεί ,λόγω κάποιων λαθών στα τοπογραφικά. Κάποια αχτίδα φωτός άρχισε να διαφαίνεται ,όταν ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κ. Μπρακουμάτσος κατανόησε το δίκιο των Μεσαναγρενών και έδωσε εντολή να αποδοθούν.
Πιστεύουμε σύντομα να αρχίσουν οι παραχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου