Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

" ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ "




                                                        






                                           ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί που έφτιαχναν οι νοικοκυρές , για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

                                              ΥΛΙΚΑ

2 κιλά  σκληρό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
Ζεστό νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 φλιτζάνι ψίχα καρύδι( ψιλοκομμένο)
1 ολόκληρο καρύδι

                                             ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε  σε μια λεκάνη τη διαλυμένη μαγιά , το αλεύρι και  αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια  και πλάθουμε το Χριστόψωμο. Στο επάνω μέρος σχηματίζουμε το σταυρό και στη μέση τοποθετούμε το ολόκληρο καρύδι. Το ψήνουμε στο φούρνο και είναι έτοιμο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

                                     ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ