Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

"ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΖΗΜΟΛΑ"



                                                                 
 " Ο ΜΙχάλης Πιζήμολας καμαρώνει με το δημιούργημά του"
 " Μάρτυρας ο Σαμ"

" ΜΙχάλης και Σαμ ποζάρουν με το φαινόμενο........"



                                          ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΖΗΜΟΛΑ

   Ο Κάμπος του Μεσαναγρού είναι ευλογημένη περιοχή. Είναι ο σιτοβολώνας του χωριού. Ό,τι και να φυτέψεις θα φυτρώσει και θα αποδώσει πολλαπλάσια. Επειδή η περιοχή ποτίζεται από το φράγμα Απολακκιάς , τα πάντα μπορείς να φυτέψεις. Εδώ βγαίνουν τα περίφημα καρπούζια Μεσαναγρού ,το σησάμι ,τα κηπευτικά, τα σιτηρά . Τα πρώτα καρπούζια ζύγιζαν πάνω από είκοσι κιλά ,οι δε σησαμιές δεν μπορούσαν να βγουν ,γιατί ήταν πολύ ψηλές.
     ¨Ένα από τα περασμένα Σαββατοκύριακα , ο Μιχάλης Πιζήμολας μου φώναξε να μου δείξει κάτι . Το είχε στημένο στην πλατεία ,ακουμπισμένο σε ένα σπίτι. Το ύψος του ξεπερνούσε το σπίτι.
-         Τι είναι δάσκαλε …με ρωτάει. Το κοίταξα καλά καλά , είχαν πέσει τα φύλλα του και έμενε μόνο ο  βλαστός του.
-         Είναι κάποιο φυτό του είπα. Πλησίασα περισσότερο και τότε είδα καρπούς  απάνω του. ΄΄Ηταν πραγματικά μια μπάμια ,μα τι μπάμια ….θεόρατη. Την ξαπλώσαμε κάτω και τη μετρήσαμε . 4,50 μέτρα ήταν το ύψος της.
   Χαριτολογώντας ο Μιχάλης μου είπε ,ότι έβαζε σκάλα για να κόψει τις μπάμιες. Χαμογελάσαμε μαζί με τον  Σαμ τον Καφετζή ,αλλά η πραγματικότητα  ήταν αυτή. ΄Ακου !!!!!4,50 μέτρα.

        Αυτή η περιοχή ,ο Κάμπος μας ,που οι κάτοικοι έχουν πληρώσει ,για να εξαγοράσουν τα κτήματα που καλλιεργούν εδώ και 100 χρόνια  , δεν μας έχει αποδοθεί από το ανάλγητο Κράτος  και από γραφειοκράτες υπαλλήλους που το εκπροσωπούν , για κάποιες μικρολεπτομέρειες.



                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου