Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

"ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"




                                                                





        ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ  
                                  ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ      

                                                           


      Ο ναός της Κοίμησης είναι κτισμένος τον 13ο αιώνα ,πάνω σε θεμέλια  Βασιλικής του 5ου αιώνα και υπήρχε και άλλη Βασιλική του 3ου αιώνα. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού ,λειτουργείται τον Αύγουστο που γιορτάζει η Παναγιά  και είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών.

                                                


        Μέχρι την Κυριακή 16-8-2015 λειτουργούσαν μόνο οι εκάστοτε ιερείς. Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος ,λάτρης του Μεσαναγρού,   λειτούργησε στον ναό και έίναι ο πρώτος που λειτουργεί. Η εκκλησία μέσα και έξω ήταν κατάμεστη από κόσμο ,παρά τη φοβερή ζέστη που επικρατούσε.  Παρέστησαν. Ο Δήμαρχός μας κ. Χατζηδιάκος ,οι Αντιδήμαρχοι  Χατζηλαζάρου , Παλαιολόγος και  Ζωάννου   ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου κ .Παγκάς   και πολλοί πιστοί. Το Τοπικό Συμβούλιο και η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεξιώθηκε τους παρευρισκομένους . 

                                                  


    Στο λόγο του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος ανέφερε τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ναός ,λόγω παλαιότητας  και κάλεσε όσους μπορούν να βοηθήσουν.    Εμείς καλούμε την Αρχαιολογία     ,την υπεύθυνη για τον ναό ,να αναλάβει πρωτοβουλίες  και όσους μπορούν να βοηθήσουν.
                                                           



     Τέλος ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο  ,γιατί για μια ακόμη φορά έδειξε την αγάπη του στον Μεσαναγρό,  τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ρόδου   ,για την παρουσία τους .

                                                             
.                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου