Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

"{ΔΙΚΤΥΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ -ΜΕΡΟΣ 8ο"


                                                                 



                            ΔΙΚΤΥΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ-ΜΕΡΟΣ 8ο

Γνωρίσαμε τη μελέτη που αφορά το παραπάνω θέμα και είδαμε ότι ο Μεσαναγρός βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση. Προβλέπεται να γίνουν δύο Χριστιανικά Μουσεία . ¨Ένα στη Μονή Σκιάδι και ένα στον Μεσαναγρό , στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Για το Σκιάδι υπεύθυνη είναι η Μονή και για το χωριό η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Η Κοίμηση της Θεοτόκου βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, απέναντι από το Μουσείο Μεσαναγρού που τελειώνει ,είναι παλαιοχριστιανική βασιλική του 13ου αιώνα ,μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.
    Η δραστήρια Εκκλησιαστική Επιτροπή έχει αρχίσει προσπάθειες για τη μελέτη του έργου και στην ανεύρεση πόρων. Υπάρχει αρκετό θρησκευτικό υλικό για το Μουσείο και αναμένονται εξελίξεις.
   Φανταστείτε στην είσοδο του χωριού δύο Μουσεία ,τι πόλος έλξης θα είναι για τον τουρισμό!!! Πρέπει λοιπόν να ενταθούν οι προσπάθειες  και επειδή εμείς οι Μεσαναγρενοί έχουμε μάθει στο δύσκολα και πάντα τα καταφέρνουμε, όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην προσπάθεια της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ,το όλο εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία.
  Τέλος, είναι η ώρα όλοι να δώσουμε  για το Μουσείο αυτά που έχουν καταγραφεί ,για να αρχίσει η τοποθέτησή τους .Είναι μένα μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή και θα ζωντανέψει το χωριό.


                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου