Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

" Στροφή στην παράδοση"

" Εικόνα από την εκδήλωση του καλοκαιριού"

" Η Λέσχη που φτιάχνεται"

" Εσωτερικό παραδοσιακού σπιτιού"


" ΄Ενα από τα πιο όμορφα σπίτια του χωριού"


Το χωριό είναι παραδοσιακό .Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις στην ανακαίνιση ιδίως σπιτιών ,κάποια πράγματα δεν τηρήθηκαν . ΄Ισως από άγνοια .Πάντως το χωριό δεν έχασε τη φυσιογνωμία του. Εξακολουθεί να είναι χωριό με τη σημασία της λέξης.
Τελευταία κάτι άλλαξε . ΄Ολοι προσπαθούν να ακολουθούν τους κανόνες και να συμβαδίζουν με την παράδοση. Να ξεκινήσουμε από την εκκλησία. ΄Εφυγαν τα πλακάκια που είχαν τοποθετηθεί στο δάπεδο πριν αρκετά χρόνια και ξαναμπήκε το βότσαλο. Οι πόρτες των κτηρίων και της εκκλησίας από σιδερένιες ξαναγίνονται ξύλινες . Ο φωτισμός άλλαξε και η πέτρα που εμφανίστηκε στους τοίχους ,έδωσε άλλη όψη στο χώρο.
Οι δρόμοι που οδηγούν στην εκκλησία από την είσοδο του χωριού ,έχουν πλακοστρωθεί και η πλακόστρωση θα συνεχιστεί. Βέβαια δεν είναι ο παλιός «τουχεμές» με τις πέτρες ,που θυμόμαστε εμείς οι παλιοί. Κάποια σπίτια που ανακαινίστηκαν διατήρησαν την παράδοση ,τόσο εσωτερικά , όσο και εξωτερικά.
Εκεί που υστερούμε είναι η καθαριότητα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να πετάμε όπου βρούμε τα σκουπίδια. Υπάρχουν οι κάδοι και ο καινούριος σκουπιδότοπος για το σκοπό αυτό.
Με λίγη καλή θέληση και το χωριό θα είναι ξεχωριστό και θα το χαιρόμαστε οι ντόπιοι ,αλλά και οι ξένοι επισκέπτες μας.