Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

"Γιάννης Γεωργατζής,ο Αυστραλός που έγινε Μεσαναγρενός"

" Γιάννης Γεωργατζής ,Ο Αυστραλός που αγάπησε το Μεσαναγρό σα χωριό του"
" Το τραπέζι πλούσιο. Συνέβαλε ο καινούριος καφετζής Τσαμπίκος Καραγιάννης"
" Η παρέα καλή,το τραπέζι πλούσιο ,αλλά η σκέψη αλλού"
" ΄Ολοι οι φίλοι έδωσαν το παρόν"
" Σάββατο βράδυ στο χοροστάσι"
" Παρών και ο Διευθυντής του Δήμου Μιχάλης Ξίπας"

Κάθε καλοκαίρι το χωριό γεμίζει από Αυστραλούς. Οι άνθρωποι αυτοί αν και έφυγαν πριν 50 χρόνια από το χωριό ,πάντα το θυμούνται ,το επισκέπτονται και βοηθούν στη λύση των προβλημάτων του. Και τι δεν κουβαλούν μαζί τους οι άνθρωποι αυτοί. Γεγονότα ,αναμνήσεις ,ιστορίες και άπειρες εικόνες.

Φέτος ανάμεσα στους πολλούς Αυστραλούς, ξανάρθε στο χωριό και ο Γιάννης Γεωργατζής. Ο Γιάννης είναι παντρεμένος με Μεσαναγρενή ,δεν είναι χωριανός ,αλλά νιώθει Μεσαναγρενός και αισθάνεται Μεσαναγρενός. Είναι από τους ανθρώπους που ότι και να γίνει στο χωριό πάντα βοηθά. Στο πανηγύρι του Σκιαδιού πρωτοστατούσε και βοήθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο διάστημα των τριών μηνών που έμεινε στο χωριό έφτιαξε το σπίτι του με μεράκι ,γιατί σκέπτεται να έρχεται τακτικά. Το Σάββατο στις 20 Νοέμβρη ήταν η τελευταία μέρα του Γιάννη στο χωριό. Τη Δευτέρα φεύγει για Αυστραλία. Κάλεσε λοιπόν όλους τους χωριανούς στο χοροστάσιο και έκανε ένα μικρό γλέντι. Οι Μεσαναγρενοί τον τίμησαν και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Διασκεδάσαμε ,τραγουδήσαμε και ακούσαμε τις ιστορίες του.

Νάσαι καλά Γιάννη, καλό ταξίδι και πάντα να θυμάσαι το χωριουδάκι μας και τους χωριανούς που σε αγαπούν. Ευχόμαστε το καλοκαίρι που έρχεται ,να είσαι και πάλι στο Μεσαναγρό σου που αγαπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου