Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

" Καλωσόρισες Μιχάλη Μάνη στο χωριό σου ,το Μεσαναγρό"

" Ο Μιχάλης Μάνης στο σπίτι του στο Μεσαναγρό"
" Με τη σύζυγό του "
" Το χαμόγελο πάντα στα χείλη του"

Τα καλοκαίρια είναι όμορφα στο Μεσαναγρό. Το χωριό ζωντανεύει και ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Περισσότερη ζωντάνια δίνουν οι μετανάστες που έρχονται από Αυστραλία και ιδίως ο Μιχάλης Μάνης.

Ο Μιχάλης κάθε χρόνο έρχεται στο χωριό .Το έχει τάξιμο στον εαυτό του, να έρχεται στην πατρίδα που αγαπά. Είναι ένας ζωντανός ,χαρούμενος ,άνθρωπος με χιούμορ που ξέρει να διηγείται όμορφες ιστορίες. Ξέρει να τις πλάθει ,να τις ζωντανεύει και να τους δίνει χιούμορ, κάνοντας τον ακροατή του να τον παρακολουθεί ευχάριστα. Και τι δε διηγείται. Ανέκδοτα ,ιστορίες της ξενιτιάς ,δικές του περιπέτειες και πολλές φορές σατιρίζει και τον ίδιο του τον εαυτό. Η πλατεία του χωριού τα βράδια γεμίζει και η ατμόσφαιρα αλλάζει και το χωριό ξενυχτά.

Υπάρχει όμως και κάποιος που του δημιουργεί καταστάσεις με χιούμορ ,γνωρίζοντας τις αντιδράσεις του. Τις ιστορίες αυτές τις διηγείται ο ίδιος . Σας παραθέτουμε κάποιες.

Ένα καλοκαίρι που έρχεται στο αεροδρόμιο της Ρόδου ,στην αίθουσα των αφίξεων ,τον περιμένει μια έκπληξη. Καθώς περνά την είσοδο της αίθουσας δύο κύριοι του στρώνουν ένα κόκκινο χαλί για να περάσει ,λέγοντάς του .- Συγχαρητήρια ,είστε ο εκατομυριοστός πελάτης του αεροδρομίου μας και μια μπάντα μουσικών παίζουν μουσική ,για να τον υποδεχθούν. Φαντάζεστε τη χαρά και την ευτυχία στο πρόσωπό του φίλου μας , η οποία σβήνει απότομα , όταν λίγο πιο κάτω βλέπει τον εμπνευστή του σχεδίου να χαμογελά παράξενα…..

Όταν ήρθε για πρώτη φορά στη Ρόδο από την Αυστραλία, ύστερα από πολλά χρόνια ,τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι περισσότεροι μετανάστες που είχαν φύγει για Αυστραλία ήταν μικροί και έτσι δεν είχαν υπηρετήσει φαντάροι. Καθισμένος σε ένα εστιατόριο με τη σύζυγό του ,να απολαμβάνει τα μεζεδάκια του ,παρουσιάστηκαν μπροστά του παραλλαγμένοι ,ένας Λοχαγός και δύο στρατιώτες.-Είστε ο κύριος Μιχάλης …- Ναι ,απάντησε. – Κύριε ακολουθήστε μας , γιατί είστε λιποτάκτης. Μάλιστα του έδωσαν και το απαιτούμενο χαρτί. Τους ακολούθησε και φαντάζεστε τη σύζυγό του και τις αντιδράσεις του ίδιου. Αφού το μετέφεραν λίγο πιο κάτω ,τον άφησαν ελεύθερο .

Αυτές και πολλές ιστορίες με το δικό του τρόπο ,θα απολαύσουν και πάλι στην πλατεία του Μεσαναγρού ,όσοι θα βρίσκονται τα Σαββατοκύριακα στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου