Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

"Μιχάλης Ξίπας, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές"

"Μ. Ξίπας -Δήμος Νότια Ρόδου ,πάνε μαζί"

" Η ψυχή των εκδηλώσεων"" Παρών σε ότι του ζητηθεί"

" Ο ήλιος βασιλεύει ,ο Μιχάλης ποτέ."" Στο Μεσαναγρό ,στην αυλή της εκκλησίας"


" Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη . Ε... φτάνει να μη ζητάμε και παράλογα πράγματα"


Σας έτυχε να βρεθείτε κάπου μακριά ,να μείνετε από αυτοκίνητο , να πάθετε μια ζημιά και κάποιος σαν από μηχανής Θεός , να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα…. Ο Μιχάλης Ξίπας είναι ο άνθρωπος ,που το όνομά του είναι γνωστό σε όλη τη Νότια Ρόδο. Είναι ο από μηχανής Θεός.
Γεννήθηκε στο Μεσαναγρό ,όπου τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο. ΄Εμαθε την τέχνη του ηλεκτρολόγου ,άνοιξε δικό του μαγαζί και εργάστηκε πολλά χρόνια ,ως ηλεκτρολόγος ,μέχρις ότου διοριστεί στο Δήμο Νότια Ρόδου , εδώ και 15 χρόνια. Είναι η ψυχή του Δήμου. Δεν υπολογίζει ωράριο, ημέρα ή νύχτα, προκειμένου να βοηθήσει να λυθούν προβλήματα. Η Νότια Ρόδος είναι τόπος τουριστικός και πρέπει όλα να είναι σε τάξει. Πρόβλημα νερού, ο Μιχάλης ,πρόβλημα ηλεκτρολογικό ,ο Μιχάλης ,πρόβλημα αυτοκινήτου ,τρακτέρ, ο Μιχάλης.
΄Ετυχε ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού να συνεργαστώ μαζί του. ΄Ολοι οι Σύλλογοι των χωριών ,σε αυτόν αποβλέπουν ,για να είναι πετυχημένη η εκδήλωσή τους. Εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ ,δεν υπολογίζει ωράριο και πάντα ότι και να του ζητηθεί ,θα βοηθήσει. Λίγοι υπάλληλοι είναι τόσο πολύ αφοσιωμένοι στο έργο τους.
Για το μικρό μας χωριό ,το Μεσαναγρό ,ο Μιχάλης, είναι η όαση ,μέσα στη έρημο. Πόσα προβλήματα του χωριού δεν έχει λύσει και πόσους χωριανούς δεν έχει βοηθήσει, σε ότι του ζητηθεί…
Μιχάλη ,είσαι υπόδειγμα υπαλλήλου και σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον τόπο. Ευχόμαστε ο Θεός να σου δίνει υγεία ,για να συνεχίσεις αυτό που εσύ λες «καθήκον»