Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Τσαμπίκος Αθανασάς, ο Ελληνοαυστραλός της νέας γενιάς,που αγαπά το Μεσαναγρό ¨"
 " Τσαμπίκος Αθανασάς"
 " Γεννήθηκε στην Αυστραλία,αλλά η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα του"
 " Εργάζεται στο Ελληνικό Προξενείο,πάντα χαμογελαστός και εξυπηρετικός "
 "Οι διακοπές του στηυν Ελλάδα,στη Ρόδο και στο Μεσαναγρό."
 " Γνωρίζει τους Ελληνικούς χορούς και ιδού η απόδειξη"
 " Συμμετέχει στις εκδηλώσεις στο χωριό "
 " Αγαπά τις Ελληνικές παραδόσεις ,τα ήθη και έθιμα"
 " ΄Ολοι στο χωριό τον αγαπούν "
 " Δεν υπάρχει εκδήλωση καλοκαιρινή ,που να απουσιάζει"
 " Πώς το τρίβουν το πιπέρι...χορός παραδοσιακός. Πάντα συμμετέχει"
 " Νάσαι καλά Τσαμπίκο και πάντα να επισκέπτεσαι το μικρό χωριουδάκι μας"
                                                              
" Τσαμπίκο, σου εύχομαι και το επόμενο καλοκαίρι ,να είσαι μαζί μας"                  Τσαμπίκος   Αθανασάς , ο  Ελληνοαυστραλός  της νέας γενιάς


΄Εχουμε  ασχοληθεί πολλές φορές με τους μετανάστες , τόσο της Αμερικής ,όσο και της Αυστραλίας. Κάθε χρόνο αρκετοί Μεσαναγρενοί, έρχονται από την Αυστραλία ιδίως , επισκέπτονται το χωριό και πολλοί από αυτούς επισκευάζουν τα σπίτια τους , με σκοπό να έρχονται περισσότερο στο χωριό.
   Σήμερα θα  σας γνωρίσουμε ένα νέο παιδί ,που μπορεί να μένει στην Αυστραλία , γεννήθηκε εκεί , αλλά πάνω από όλα νιώθει ΄Ελληνας , Μεσαναγρενός ,μιλάει άπταιστα τα Ελληνικά και σχεδόν κάθε χρόνο ,τα τελευταία χρόνια, έρχεται το καλοκαίρι στο Μεσαναγρό. Είναι ο  Τσαμπίκος  Αθανασάς.
   Ο Τσαμπίκος Αθανασάς γεννήθηκε στην Αυστραλία ,στο Μπρίσμπαν  ,από γονείς καταγόμενους από το Μεσαναγρό. Πατέρας του είναι ο Κωνσταντής Αθανασάς και μητέρα του, η Δημητρία Μάνη ,μετανάστες στην Αυστραλία.
  Στην Αυστραλία έμαθε τα πρώτα γράμματα ,εκεί σπούδασε και εκεί έμαθε να μιλά καλά τα Ελληνικά. Εργάστηκε 10 χρόνια , ως διαχειριστής στην Ελληνική Κοινότητα  της Αυστραλίας  και τώρα εργάζεται στο Ελληνικό Προξενείο . Υπηρετεί πάνω από 23 χρόνια και όλοι οι ΄Ελληνες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Τσαμπίκο. Είναι καλός στη δουλειά του και εξυπηρετικός για όλους τους πατριώτες ,όπως λέει.
Τα καλοκαίρια που έρχεται στο Μεσαναγρό ,συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού και του αρέσουν τα Πανηγύρια και τα Ελληνικά γλέντια. Η άφιξη του στο χωριό ,είναι ένα ευχάριστο γεγονός και όλοι οι χωριανοί χαίρονται για τον ερχομό του. ΄Ηρθε ο Μπίκος, Τσαμπίκος, λένε και όλοι ξέρουν ποιος είναι. Αγαπά, πολύ το χωριό και τη Ρόδο .Πως να μη αγαπά τη Ρόδο ,αφού και το όνομά του είναι χαρακτηριστικό ,του νησιού.
 Ο Τσαμπίκος, πριν μερικές μέρες αποχαιρέτησε τους χωριανούς και πήρε το δρόμο του γυρισμού , με μια υπόσχεση . Το καλοκαίρι να ξανάρθει.
 Νάσαι καλά Τσαμπίκο και πάντα ο Θεός να σε έχει καλά ,να επισκέπτεσαι το Μεσαναγρό. Εμείς χαιρόμαστε να βλέπουμε παιδιά ,που δε γεννήθηκαν στο Μεσαναγρό ,να έρχονται στο χωριό , να μιλούν άψογα Ελληνικά και να αγαπούν τον τόπο τους. 
  Εύχομαι τα παιδιά αυτά από την Αυστραλία , να γίνουν παράδειγμα , για κάποιους Μεσαναγρενούς  που μένουν στη Ρόδο και έρχονται στο χωριό κάθε εκλογές….