Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

"Την Κυριακή η χειροτονία του Διάκου Αγαθάγγελου σε Ιερέα στο Μεσαναγρό"









Την Κυριακή η χειροτονία του Διάκου Αγαθάγγελου σε Ιερέα στο Μεσαναγρό,ο οποίος θα είναι και ο Ιερέας του χωριού.

Η επιθυμία του Μακαριστού παπα-Ματθαίου ,να τοποθετηθεί Παπάς στο χωριό και να λειτουργείται ο Ταξιάρχης, γίνεται πραγματικότητα. Είχαμε εκφράσει την επιθυμία του Μακαριστού Παπα-Ματθαίου ,στον επικήδειο την ημέρα της ταφής του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος ,που αγαπά  και βοηθά τα μικρά χωριά  ,πήρε την απόφαση να χειροτονηθεί ο Διάκος Αγαθάγγελος ,σε Ιερέα  και να τοποθετηθεί στο Μεσαναγρό.  ΄Ετσι την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη , ημέρα που θα γίνει το μνημόσυνο για τα σαράντα  του  μακαριστού Παπα-Μτθαίου, θα γίνει η χειροτονία.
  Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Τοπικό Συμβούλιο, προετοιμάζονται  και καλούν όλους τους Μεσαναγρενούς και φίλους του χωριού, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη χειροτονία. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα είναι πολύς ,τόσο από την πόλη της Ρόδου, όσο και από τα γύρω χωριά.
΄Ετσι ένα πρόβλημα που κράτησε αρκετό διάστημα λύνεται και η εκκλησία του Ταξιάρχη θα  χτυπά και πάλι καθημερινά.
   Εμείς κάνουμε έκκληση σε όλους τους Μεσαναγρενούς , να δώσουν το παρόν και όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις , γάμοι ,βαφτίσια κλπ, να γίνονται στο χωριό ,όπως γινόταν παλιά.
΄Ηδη ο Διάκος Αγαθάγγελος, ο οποίος  κατάγεται από το Γεννάδι, κοντοχωριανός ,χθες  Κυριακή ,επισκέφθηκε το Μεσαναγρό , τον Ταξιάρχη ,συνομίλησε με τον Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπάμπη Λάμπρου, με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και πολλούς κατοίκους του χωριού. Οι εντυπώσεις που άφησε είναι άριστες.

Περισσότερες πληροφορίες ,θα σας δώσουμε σε επόμενη  ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου