Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

"Γαστρονομία -Η τσούκα -6-"



                                                          
 " Καθολική Πιζήμολα .Συνεχίζει την παράδοση"
                     
  " Στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού ,οι γυναίκες μαγειρεύουν  παραδοσιακά"                                                                                                                                                                                                                       ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- Η ΤΣΟΥΚΑ-6-

                                     ΣΥΝΤΑΓΗ --ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΙΖΉΜΟΛΑ
   Η τσούκα είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά και πάντα το φαγητό αυτό το έφτιαχναν τις μεγάλες μέρες. Πολλές φορές μαγειρευόταν και Σάββατο ,που οι νοικοκυρές άναβαν το φούρνο ,για να φτιάξουν ψωμιά.
   Για να φτιάξουμε τη τσούκα χρειαζόμαστε τα παρακάτω υλικά.
Κρέας, τραχανά, χόνδρο, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπέρι, δυόσμο, λάδι ,αλάτι και νερό.

                                       Εκτέλεση

   Αφού βράσουμε το κρέας ,το ξαφρίζουμε , το πλένουμε καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Παλιά το βάζανε σε πήλινη τσούκα( τσουκάλι). Μετά βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέραμε παραπάνω και τα ανακατεύουμε καλά. Τα βάζουμε λίγο στη φωτιά και μετά τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο για να ψηθεί.  Η τσούκα παραμένει στο φούρνο όλο το βράδυ , ο φούρνος κλείνεται καλά και το πρωί ,ανοίγουμε το φούρνο και η τσούκα μας ,ροδοκόκκινη και πεντανόστιμη , είναι έτοιμη για φαγητό.

                                      ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ