Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

" Γαστρονομία-Πιργούρι ή Πιριούρι"-7-



                                                        
 " Πιργούρι  ή Πιριούρι"
 " Καθολική Πιζήμολα.Η συντάξασα τις Συνταγές"

" Στις γιορτές του Πολιτιστικού ,όλες οι γυναίκες συμμετέχουν στην παρασκευή παραδοσιακών φαγητών"



                        ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΠΙΡΓΟΥΡΙ Η ΠΙΡΙΟΥΡΙ -7-
      
                         Συνταγή- Καθολική Πιζήμολα


    Το Πιργούρι γίνεται από το σιτάρι. Αφού ψήσουμε το σιτάρι ,το αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει  και αφού ξεραθεί καλά το αλέθουμε. Πριν το ρίξουμε στο μύλο για άλεσμα , το βρέχουμε λίγο για να βγει το φλούδι και έτσι έχουμε Πιργούρι καθαρό ,σαν το ρύζι.

                                                Εκτέλεση

 Τσιγαρίζουμε το κρέας με λάδι για να ροδίσει και μετά κόβουμε κρεμμύδι  και το κάνουμε τσίκνα, Ρίχνουμε  στο Πιργούρι ντομάτα ,αλάτι ,πιπέρι ,νερό και το αφήνουμε στη φωτιά  να ψηθεί .Μόλις ψηθεί ρίχνουμε τη τσίκνα και το Πιργούρι μας είναι έτοιμο.

 Αν έχουμε τηγανίσει ψάρια ,το λάδι  αυτό το ρίχνουμε στο Πιργούρι  και έχουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό.

                                            ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ