Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ( ΚΟΛΟΣΑΦΑΔΕΣ-ΚΑΒΡΟΥΜΑΣ-ΠΗΧΤΗ)"



                                                           






                                                                  Γαστρονομία

                                                                   Κολοσαφάδες

Δύο τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ,σφάζουμε το χοίρο και από το κρέας του φτιάχνουμε διάφορες λιχουδιές.  Γεμίζουμε τα έντερα  του χοίρου (κολοσαφάδες) , με το σηκώτι του ψιλοκομμένο, με ρύζι, ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού , αλάτι, πιπέρι ,κίμινο ,σκόρδο και τα ψήνουμε.



                                                                   Καβρουμάς

Ψιλοκόβουμε το χοιρινό κρέας μαζί με το λίπος , το αλατίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει , μέχρι να βγάλει το νερό του και το λίπος του να σκεπάσει το κρέας. Το αποθηκεύουμε και το τρώμε με διάφορους τρόπου.

                                                                        Πηχτή

Καθαρίζουμε την κεφάλη του χοίρου ,την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε με νερό . Ρίχνουμε φύλλα δάφνης, λίγο πιπέρι, λίγη φλούδα από πορτοκάλι, και αφού βράσει το κρέας το σουρώνουμε και μοιράζουμε το ζωμό σε διάφορα μπολ και αφού πήξει το τρώμε.

                                                                   Καλή σας όρεξη