Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

" ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ"                                                                         
" Εικόνα από τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για τα κτήματα με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μάνου Κόνσολα"

         ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΚΑΜΠΟΥ         ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ


Δρομολογείται η επίλυση του προβλήματος των ιδιοκτητών ακινήτων της Μεσαναγρού με το Κτηματολόγιο’’
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστική επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μεσαναγρό, που δεν μπορούσαν να εγγράψουν τα ακίνητα τους, ως ιδιοκτησίες τους στο κτηματολόγιο, λόγω του ότι τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα δεν συνέπιπταν με τις ιδιοκτησίες τους.
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, που προκάλεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν οι προϋποθέσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες της περιοχής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Βουλευτή, ο γενικός γραμματέας δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ.Αβραάμ Γούναρης, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ο προϊστάμενος  της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ.Γιώργος Παυλούς και ο υποδιευθυντής κ.Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλας.
Αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική οδηγία από το Υπουργείο Οικονομικών όπου να καθορίζονται οι νέες προϋποθέσεις,  προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή και να κατοχυρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορούν να μετεγγράψουν τα ακίνητα τους στο κτηματολόγιο.
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ.Κόνσολας δήλωσε:
«Πολλές φορές τα αυτονόητα δεν είναι τόσο αυτονόητα ούτε και εύκολα.
Χαίρομαι που ξεκινά η προεργασία για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα, που είχε προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Μεσαναγρού.
Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει και άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις όπως αυτή της Μεσαναγρού, όπου οι δικαιούχοι έχουν πληρώσει στο δημόσιο την απόδοση δημοσίων κτημάτων από τη δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγγραφής τους στο κτηματολόγιο. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθεί το δίκαιο που οι πολίτες το αναζητούν πάνω από 30 χρόνια».

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και μια υπόθεση που χρόνια βασανίζει τους Μεσαναγρενούς να έχει αίσιο τέλος. Επειδή παρακολουθώ την υπόθεση από κοντά και συμμετείχα σε συσκέψεις, οφείλω να πω ότι ο Βουλευτής μας κ. Μάνος Κόνσολας έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον  μέχρι σήμερα και ο ίδιος παρευρέθηκε στην Αθήνα στην συγκεκριμένη σύσκεψη που έγινε. Περιμένουμε τις εξελίξεις και ευχή όλων μας να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα.
           Ευχαριστούμε τον κ. Μάνο  Κόνσολα , για το ενδιαφέρον του και για τις όλεςτου  προσπάθειες.