Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

"Ο ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΜΑΗΣ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΑΝΤΕΙΟΥ"Ο Ανώνυμος μαθητής της Αμαραντείου ξαναχτύπησε. Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα ,σκιαγραφεί τον μήνα Μά"ιο παραστατικά, έξυπνα ,με κείμενο ζωντανό,ιδιόμορφο ,που σε κάνει να θέλεις να περιμένεις τη συνέχεια και για τον άλλο μήνα που έρχεται.
                        
Νάσαι καλά φίλε ,συνέχισε να γράφεις και να δίνεις ελπίδες ,γιατί ....η ελπίδα μας έμεινε...


                                                                  
                              Ο  ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ   ΜΑΗΣ                       « Ο Μάης δεν έχει λάμδα ούτε Ρο
                          Στη γλώσσα να βουλιάζει
                          Είναι στο Άλφα καθαρό
                          Και όταν γελάς σου μοιάζει».


       Μάης ο λακωνικός πρωταγωνιστής του έτους., Ο Μάης διάλεξε στρατηγικά τη θέση του μες στον ημερολογιακό κύκλο και αντ΄αυτού δέχτηκε να βαφτιστεί με μόλις τέσσερα γράμματα και όλα τους ρεζέρβες  του Μάρτη. Ο φαινομενικά αδικημένος Μάης υπερέβη τύπους και γραφειοκρατικά κωλύματα ,γράφοντας τη δική του ζωηρή και κατακόκκινη ιστορία.

        Από την πρώτη του κιόλας μέρα αποδεικνύει και αναδεικνύει τον δυναμισμό του χαραχτήρα; του, δικαιώνοντας όλους εκείνους οι οποίοι τον θεωρούν ως τον πιο ώριμο και ολοκληρωμένο εκφραστή της ΄Ανοιξης. Το αίμα του πολύτιμο σαν πορφύρα σε όστρακο  βράζει και συμπυκνώνει στη σύστασή του όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου. Από την πιο ντροπαλή ενός αθώου νεανικού έρωτα μέχρι την πιο φλογερή ή παθιασμένη ενός ολόκληρου «αγώνα».
Στη χρωματική πανδαισία του στεφανιού του πλέκονται όνειρα , ελπίδες, αισθήματα ,γέλια και συγκινήσεις –όχι μόνο της Ειρήνης , του Κώστα και της Ελένης- όλα τους νοτισμένα με τη μαγική δροσιά που χορεύει επιδέξι8α σ΄ένα τέλειο κλιματικό ισοζύγιο. Ειρηνικά, αρμονικά…μαγ(ιά) ικά.

                                        Καλός σας Μήνα

    Υ.Γ. ΄Ισως τελικά  και τα τέσσερα του  γράμματα στη Ρόδο να μοπιάζουν πολλά.

                                           Ο Ανώνυμος  Μαθητής  Αμαραντείου

                                                            Μάης  2015