Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

"Γιάννης Μανωλάς,ο αυτοδίδακτος Αγιογράφος από τη Νότια Ρόδο"

" Ο Αγιογράφος Γιάννης Μανωλάς"
" Η Αγία Χριστίνα"


" Ο Ιησούς Χριστός"


" Η σταύρωση "



" Η σύναξις των 12 Αποστόλων"



Γιάννης Μανωλάς ,ο αυτοδίδακτος Αγιογράφος από τη Νότια Ρόδο

Ο Γιάννης Μανωλάς γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Βάτι της Νότιας Ρόδου. Οι γονείς του ,ήταν άνθρωποι απλοϊκοί ,θεοσεβούμενοι καθώς και πολύτεκνοι ,αφού απέκτησαν 5 παιδιά .Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στο σχολείο του χωριού του. Απασχολήθηκε με την τέχνη της γούνας σε δικό του εργαστήριο επί 27 χρόνια. Ταξίδεψε στην Ευρώπη όπου άσκησε το επάγγελμα του γουνοποιού.
Από το 1989 και μετά εργάστηκε τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ρόδου, Ε.Ο.Τ. και στη Διεύθυνση Γεωργίας .
΄Επειτα από την παρότρυνση του Αγιογράφου κ. Χάρη Γραμματικού ,η τέχνη της Αγιογραφίας πήρε μια καθοριστική θέση στη ζωή του, αφού αγιογραφεί συστηματικά και θεωρεί πως η τέχνη της αγιογραφίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.
Ενεργό μέρος του Σ.Ε.Δ. ( Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου) συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις . Επίσης το 2005 συμμετείχε στην Πανελλήνια έκθεση εικαστικών τεχνών και έχει τιμηθεί με δίπλωμα.
Τέλος έλαβε μέρος στην πανελλήνια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ζαππείου της Αθήνας.
Είναι παντρεμένος με τη Στέλλα Γκιόκα που κατάγεται από το Μεσαναγρό και έχει αποκτήσει κόρες και εγγόνια. Κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στο Μεσαναγρό αγιογραφεί και το εργαστήρι του είναι το βασίλειό του.
Εμείς αναγνωρίζοντας το έργο του Γιάννη Μανωλά , σας τον παρουσιάζουμε ,σας παρουσιάζουμε το έργο του και του ευχόμαστε να είναι υγιής ,για να μας χαρίζει πάντα τα θαυμάσια έργα του.