Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

" Επίσκεψη κλιμακίου Αρχαιολόγων στο Μεσαναγρό"

" Εικόνα από το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ασκληπιειού"
" Εικόνα από το Λαογραφικό Μουσείο Ασκληπιειού"

" Το κλιμάκιο των Αρχαιολόγων έξω από το Μουσείο στο Μεσαναγρό"



" Συσκεψη στο Δήμο Νότιας Ρόδου"




" Από τη σύσκεψη στο Δήμο Νότιας Ρόδου"


Επίσκεψη κλιμακίου Αρχαιολόγων – Μουσειολόγων –Αρχιτεκτόνων- στη Ν. Ρόδο

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ν. Ρόδου και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Μανόλη Σαββή , κλιμάκιο αποτελούμενο από Αρχαιολόγους της Ρόδου και Αρχαιολόγους και Αρχιτέκτονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,επισκέφθηκε τη Νότια Ρόδο .Σκοπός της επίσκεψης , οι επιστήμονες να δουν τους χώρους όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Διαχρονικής ιστορίας στο Μεσαναγρό ,για να υποβάλουν Μελέτη για τη λειτουργία του Μουσείου.
Τους Αρχαιολόγους συνόδευαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσαμπίκος Χατζηκώστας ,ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού κ. Γιάννης Καραγιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανόλης Αρνίτταλης.
Πρώτος σταθμός το χωριό Ασκληπιειό ,όπου το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο. Αργότερα το κλιμάκιο μετέβη στο Μεσαναγρό ,όπου επεσκέφθη το Μουσείο, την Εκκλησία του Ταξιάρχη και την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Το μεσημέρι το κλιμάκιο βρέθηκε στο Γεννάδι ,στα γραφεία του Δήμου ,όπου έγινε σύσκεψη με την παρουσία του Δημάρχου κ. Μανόλη Σαββή.
Τις δύο ημέρες της επίσκεψης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού δεξιώθηκε το κλιμάκιο και βοήθησε με όλα τα μέσα ,για να έχει επιτυχία η επίσκεψη.