
Χρόνια σας Πολλά
OΣκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργανώνει το
3ο Ανοικτό Πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού
στο Villa Mare - Roi Mat στην Ιξιά,
Λεωφόρος Ηρακλειδών 84
την Κυριακή 19 Δεκ 2010 και ώρα 9.30 π.μ
Χρόνος σκέψης 15 λεπτά.
Ελεύθερη συμμετοχή.
Βραβεύσεις με κύπελλα
Κατηγορία 1 : Ηλικίες έως και 14 ετών
Κατηγορία 2 : Ηλικίες άνω των 14 ετών
καθώς και μετάλλια για τις κατηγορίες
Κ6, Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ18
Παράβολο συμμετοχής : 10€
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Βασιλάκη Νίκο Τηλ. 6945.97.39.59
και στο e-mail:mcgiver@ath.forthnet.gr (περισσότερα στο www.ippotis.com)
Για να μάθεις μια γλώσσα καλά , να την καταλαβαίνεις και να τη μιλάς ,πρέπει να έχεις ζήσει στον τόπο αυτό ή να τη μάθεις σε σχολείο. Η γλώσσα στο Μεσαναγρό δε διαφέρει από των άλλων χωριών. ΄Εχει λέξεις από ξένες γλώσσες ( Τούρκικα , Ιταλικά) και η προφορά μοιάζει με την Κυπριακή. Θυμάμαι όταν πήγαινα στην Αθήνα, οι Ταξιτζήδες με ρωτούσαν ,αν είμαι από την Κύπρο. Εμείς θα αρχίσουμε να σας αναφέρουμε σιγά σιγά κάποιες λέξεις ,για να θυμηθούν οι Παλιοί τη μητρική τους γλώσσα και οι νέοι να γνωρίσουν τη γλώσσα των προγόνων τους.
Αγκάτσαρας ……………… θάμνος που φύεται στα βουνά του χωριού
Αλευριά ………………….. αλεύρι με νερό σαν χυλός που τρώγεται
Ανερά(δ)ες ………………. Φαντάσματα
Αρσίζης ………………….. άνθρωπος ζωηρός ,κακός
Αελιά …………………….. αγελάδα
Αρναούτια………………… πιπεριά
Αλεσφακιά…………………θάμνος που φύεται στα βουνά του χωριού και γίνεται και
Τσάι
Βαστάος …………………..σύνορο ανάμεσα σε δύο χωράφια
Βούρβελα …………………περιττώματα κατσίκας ,λαγού
Βούρια …………………… σάκκος που κρατούσαν οι γεωργοί
Βούρια……………………. Κάτι άδειο ,χαλασμένο. Βούρια αυγά
Βυτίνα …………………….Πήλινο δοχείο που έβαζαν νερό ή ελιές ή τυρί
Βαζάνι …………………….μελιτζάνα
Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το χωριό στη θέση ΄Εριντος βρίσκεται το μοναστηράκι του Αγίου Νικολάου. Κτίστηκε στα τέλη του 1960.Είναι κτισμένο στη θέση μεσαιωνικού ναού με τοιχογραφίες. Το δάπεδο καλύπτεται από λευκά μάρμαρα.Σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται αρχαίος δρόμος. Στη μια πλευρά έχει χαραχθεί η επιγραφή " ΘΕΟΥ ΧΑΡΙC" και στην άλλη η επιγραφή "ΑΡΤΟΛΟΙΜΑC". Tο μοναστηράκι λειτουργείται στη γιορτή του Αγίου στις 6 Δεκεμβρίου.
Το τέμπλο του είναι χτιστό και φέρει τις συνήθεις εικόνες έργα του Ιερομόναχου Κυρίλλου ,της νέας Σκήτης του Αγίου Ορους .
Κτίστηκε με δαπάνες των αδελφών Γεωργίου και Εμμανουήλ Παπαβασιλείου ,κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Η ομάδα του Μεσαναγρού ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού. Αν και το χωριό είναι μικρό η ποδοσφαιρική του ομάδα διέπρεψε στα γήπεδα. Πήρε πρωτάθλημα στην Τρίτη και Δεύτερη κατηγορία Δωδεκανήσου και ανέβηκε στην Πρώτη κατηγορία. ΄Εβγαλε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και είχε πολλούς φίλους.
Σήμερα θα δούμε τα αποτελέσματα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2005-2006 ,η οποία δεν ήταν και τόσο καλή. Την περίοδο αυτή η ομάδα αγωνίστηκε στη Τρίτη κατηγορία και στον Α΄ όμιλο. Ο όμιλος αποτελείτο από 12 ομάδες .Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Αστέρα Παστίδας και ο Μεσαναγρός τερμάτισε στην 8η θέση με 23 βαθμούς. Η ομάδα έφερε 7 νίκες ,5 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Η μεγαλύτερη ήττα ήταν από τον Αστέρα Παστίδας 6 – 1 και έχασε επίσης από την Ομόνοια Γενναδίου με 3 – 0, τη Δήμητρα Δαματριάς με 4 – 0 και τον Ηρακλή Λάρδου με 3 – 0 .
Νίκησε τον Πετρώνα Αρχαγγέλου με 4 – 1 ,το Ροδιακό με 4 – 2 και τον ΄Ηλιο με 2 – 0 .
Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Γιάννης Στεφανάρας και Προπονητής ο Κοσμάς Σταματάκης.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν Παλιοί Πρόσκοποι από το Παραδείσι , στο Μεσαναγρό. Τα μέλη της ΄Ενωσης φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τη Ρόδο. Συνεργάστηκαν όλα τα μέλη και κυρίως ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης κ. Μανόλης Κλαδίτης με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Μεσαναγρού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Τα μέλη της ΄Ενωσης ευχαριστούν τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους κ. Καραγιάννη Γιάννη και Μανόλη Αρνίτταλη, για τη βοήθειά τους Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Η ΄Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Παραδεισίου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ
Την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαναγρού
Και ειδικότερα τους κ.κ. Γιάννη Καραγιάννη και Μανόλη Αρνίτταλη ,για
τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Παραδεισίου
Μανόλης Κλαδίτης
Πρόεδρος
Ευχαριστούμε και εμείς τους Προσκόπους Παραδεισίου και ευχόμαστε να συνεχίσουν την όμορφη προσπάθειά τους και να τους ξαναδούμε στο Μεσαναγρό.
Τους ευχαριστούμε επίσης για τη προβολή του χωριού μας ,δημοσιεύοντας στην εφημερίδα Ροδιακή , την όλη εκδήλωση.
Το Φθινόπωρο ήταν κάτι ξεχωριστό. Ήταν η εποχή που οι γεωργοί προετοιμάζονταν για τη σπορά. Επρεπε να εξασφαλίσουν τα ξύλα του χειμώνα ,να χωματίσουν τα σπίτια ,να « λοκοπίσουν» και να καθαρίσουν το σπόρο.
Το λόκοπο ήταν το καθάρισμα των χωραφιών από τα ξερά χόρτα, θάμνους και οτιδήποτε άλλο. ΄Εφευγαν λοιπόν πρωί πρωί με τα γαϊδουράκια τους ,έπαιρναν μαζί τους τα εργαλεία τους –τσάπες ,ταχράδες –και πήγαιναν στα χωράφια .Όλη τη μέρα καθάριζαν τα χωράφια και έκαιγαν τα ξερόχορτα. Το λόκοπο κρατούσε αρκετές μέρες, ανάλογα με τη γη που είχε ο καθένας.
Το χωμάτισμα ή πατέλιωμα των σπιτιών ,ήταν η προφύλαξη των σπιτιών από τις βροχές του χειμώνα. Σε μια περιοχή έξω από το χωριό, στο Διαούλι, υπήρχε πατελιά-χώμα κατάλληλο για τα σπίτια. Οι άνδρες έσκαβαν την πατελιά ,τη φόρτωναν στα γαϊδουράκια και τη μετέφεραν στο χωριό. Μετά ακολουθούσε άλλη διαδικασία. ΄Εδεναν ένα κουβά με σχοινί και μέσα έβαζαν την πατελιά. . ¨Ενας βρισκόταν πάνω στο δώμα ,συνήθως ο άνδρας ,ο οποίος τραβούσε το σχοινί ,ανέβαζε την πατελιά και την τοποθετούσε στο δώμα.
Ακολουθούσε η σπορά. Βδομάδες ολόκληρες ζευγάριζαν τα χωράφια με τα ζώα ,για να τα σπείρουν. Κάθε οικογένεια είχε τουλάχιστο δύο ζώα .Συνήθως ήταν γαϊδουράκια, μουλάρια ή αγελάδες. Πρωί πρωί τα ζώα φορτωμένα τη σπορά ,τα αλέτρια και πάνω στο σαμάρι οι νοικοκυραίοι, έφευγαν για τα χωράφια. Ολόκληρες περιοχές έπαιρναν ζωή από τις φωνές των γεωργών και των ζώων. ΄Εβλεπες τα ζώα κάτω από το ζύο(ζυγό) ,να σέρνουν το αλέτρι και το υνί να σχίζει τη γη και να σκεπάζει το ευλογημένο σιτάρι. Το μεσημέρι λίγη ξεκούραση και η δουλειά συνεχιζόταν ως το βράδυ.
Το βραδάκι ένα κομβόι από ζώα ,ανθρώπους γύρναγε στο χωριό. Λίγη κουβέντα με τους διπλανούς για τη δουλειά ,για το αύριο. ‘ Ολοι βιάζονταν να γυρίσουν σπίτι και να απολαύσουν λίγο ζεστό φαγητό και τη θαλπωρή του τζακιού . Γύρω από το τζάκι καθισμένη όλη η οικογένεια ,με τον παππού να διηγείται τα παραμύθια του και τα παιδιά να ρουφούν τα όμορφα λόγια του. Αξέχαστες εποχές…
Παγκόσμια ημέρα κατά του αιματοβαμμένου εμπορίου της γούνας. Ενός εμπορίου που με σκοπό το κέρδος κακοποιεί ανελέητα με τους πιο βάναυσους τρόπους αθώα ζώα που είχαν την ατυχία να γεννηθούν με όμορφη γούνα! Κάθε χρόνο περισσότερα από 50 εκατομμύρια γουνοφόρα ζώα (μινγκ, αλεπού, τσιντσιλά, ρακούν, κτλ.) χωρίς να υπολογίζονται τα εκατομμύρια κουνέλια, βρίσκουν φρικτό θάνατο που περιλαμβάνει μεθόδους όπως ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, πνίξιμο, κτυπήματα στο κεφάλι, σπάσιμο λαιμού, και εισπνοή τοξικού αερίου για να μην καταστραφεί η γούνα τους. Τις περισσότερες φορές γδέρνονται ενώ διατηρούν ακόμη τις αισθήσεις τους.
Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο από εκατομμύρια ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, η εγκατάλειψη της αληθινής γούνας από πολλούς σχεδιαστές και καταστήματα, αλλά και η άρνηση ολοένα και περισσότερων διασημοτήτων να φορέσουν αληθινή γούνα, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ο βασανισμός και η θανάτωση των ζώων για τη μόδα δεν είναι αποδεκτά!
Σε ολόκληρο τον κόσμο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν ξεκινήσει έναν μακροχρόνιο αγώνα με σκοπό την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, καθώς και την κατάργηση εισαγωγής γούνας από άλλα κράτη. Στο Ισραήλ υπάρχει νομοσχέδιο για ολική κατάργηση του εμπορίου της γούνας (εκτροφή και εισαγωγή).
Στην Ελλάδα μπορεί οι πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας να βρίσκονται σε ύφεση, όμως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και στην Κίνα, παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων με αποτέλεσμα οι έλληνες γουνοποιοί να στρέφονται στην ενίσχυση των εξαγωγών προς τις χώρες αυτές.
Όμως ο βασανισμός και η θανάτωση των ζώων δε μπορεί να αποτελεί κλάδο προς ανάπτυξη!
Η Παγκόσμια Παρασκευή Κατά της Γούνας (WFFF) είναι μία από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες ημέρες δράσης στην ιστορία των δικαιωμάτων των ζώων, με περισσότερες από 120 κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ενώνουμε και τη δική μας φωνή με τους χιλιάδες πολέμιους της γούνας σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο της βρώμικης αυτής βιομηχανίας και να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους όσους κερδοσκοπούν από την κακοποίηση των ζώων!
Ο χρόνος τους τελειώνει και θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται!!!
Καλούμε κάθε φιλοζωϊκό σωματείο και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να ενισχύσει την παγκόσμια αυτή κινητοποίηση συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία αλλά και διοργανώνοντας παρόμοιες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 - Πλατεία Συντάγματος 18:30
Θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία στους γύρω εμπορικούς δρόμους!
Until every closet is empty!!!
Περισσότερες πληροφορίες http://www.antifurcoalition.org/
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου Πρόσκοποι από το Παραδείσι επισκέφθηκαν το Μεσαναγρό. Είναι η δεύτερη φορά που Παραδεισιώτες επισκέπτονται το χωριό. Πέρσι ,παιδιά από το Παραδείσι με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη δασκάλα τους στο χορό, πήραν μέρος στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού .Φέτος παλιοί Πρόσκοποι ήρθαν στο χωριό, εκκλησιάστηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού κ. Καραγιάννη Γιάννη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού και η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεξιώθηκαν τους επισκέπτες .
Οι Πρόσκοποι από το Παραδείσι ,επισκέφθηκαν την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου ,ανέβηκαν στο λόφο του Αγίου Δημητρίου και θαύμασαν τους καταρράκτες του Αγίου Θωμά.
Ευχαριστούμε τους φίλους μας από το Παραδείσι και πιστεύουμε ότι θα μας ξανάρθουν. Ευχόμαστε δε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι ,γιατί οι επισκέψεις αυτές ζωντανεύουν τα μικρά χωριά μας.
Κάθε καλοκαίρι το χωριό γεμίζει από Αυστραλούς. Οι άνθρωποι αυτοί αν και έφυγαν πριν 50 χρόνια από το χωριό ,πάντα το θυμούνται ,το επισκέπτονται και βοηθούν στη λύση των προβλημάτων του. Και τι δεν κουβαλούν μαζί τους οι άνθρωποι αυτοί. Γεγονότα ,αναμνήσεις ,ιστορίες και άπειρες εικόνες.
Φέτος ανάμεσα στους πολλούς Αυστραλούς, ξανάρθε στο χωριό και ο Γιάννης Γεωργατζής. Ο Γιάννης είναι παντρεμένος με Μεσαναγρενή ,δεν είναι χωριανός ,αλλά νιώθει Μεσαναγρενός και αισθάνεται Μεσαναγρενός. Είναι από τους ανθρώπους που ότι και να γίνει στο χωριό πάντα βοηθά. Στο πανηγύρι του Σκιαδιού πρωτοστατούσε και βοήθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στο διάστημα των τριών μηνών που έμεινε στο χωριό έφτιαξε το σπίτι του με μεράκι ,γιατί σκέπτεται να έρχεται τακτικά. Το Σάββατο στις 20 Νοέμβρη ήταν η τελευταία μέρα του Γιάννη στο χωριό. Τη Δευτέρα φεύγει για Αυστραλία. Κάλεσε λοιπόν όλους τους χωριανούς στο χοροστάσιο και έκανε ένα μικρό γλέντι. Οι Μεσαναγρενοί τον τίμησαν και η αίθουσα ήταν γεμάτη. Διασκεδάσαμε ,τραγουδήσαμε και ακούσαμε τις ιστορίες του.
Νάσαι καλά Γιάννη, καλό ταξίδι και πάντα να θυμάσαι το χωριουδάκι μας και τους χωριανούς που σε αγαπούν. Ευχόμαστε το καλοκαίρι που έρχεται ,να είσαι και πάλι στο Μεσαναγρό σου που αγαπάς.
Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης αυτής έγινε στις πέντε επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ (Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Κινεζική και Ρωσική).
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ (ΠΑΔΟΖΩ) αναζητά απαντήσεις για την παρουσία νέων δελφινιών στο δελφινάριο στο Αττικό Πάρκο και τη συνεχιζόμενη διεξαγωγή παραστάσεων, παρά τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών για την άμεση παύση λειτουργίας του.
Μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να συμφωνούν ότι η εισαγωγή των δελφινιών έγινε με πιστοποιητικά που δεν έχουν ισχύ και οι κατασκευές να κρίνονται παράνομες, αλλά αυτά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τη λειτουργία του δελφινάριου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αγνοώντας τις συστάσεις της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Αττικής για παύση της λειτουργίας του, όχι μόνο συνεχίζει τις δραστηριότητές του αλλά με μία επιδεικτική και εξοργιστική κίνηση απέναντι στο νόμο και την πολιτεία, εμπλουτίζει με νέα δελφίνια τη συλλογή του και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών!
Όμως ουδείς έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται τόσο απαξιωτικά προς την ίδια την πολιτεία και να παραβαίνει τους νόμους τους οποίους όλοι μας καλούμαστε να τηρούμε. Μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση φορέων και πολιτών για τα τέσσερα δελφίνια τους τελευταίους μήνες, και παρά την έκταση που έχει πάρει το θέμα διεθνώς με την εμπλοκή μεγάλων ξένων οργανώσεων, βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να έχουμε 11 αντί για 4 δελφίνια και η πολιτεία να μην έχει καταφέρει να σταματήσει την εκμετάλλευση των ζώων από τον επιχειρηματία και την προκλητική συμπεριφορά του.
Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την εφαρμογή του νόμου και καλούμε για μία ακόμη φορά την πολιτεία να ενεργήσει άμεσα για την διακοπή των παραστάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, αλλά και την οριστική απαγόρευση της αιχμαλωσίας κητωδών στη χώρα μας.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Θέλοντας να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς του ,που τον ανέδειξαν Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαναγρού , με την παράταξη Κουσουρνά, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μπάμπης Λάμπρου , οργάνωσε εκδήλωση το Σάββατο 13 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσαναγρού . Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νότιας Ρόδου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ,κ. Μανόλης Σαββής, ο Αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος ,κ. Μ. Παλαιολόγου , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γενναδίου κ. Κάπρος ,ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαναγρού κ. Τ. Χατζηκώστας και πολλοί Μεσαναγρενοί. Η βραδιά κύλισε ευχάριστα και συνοδεύτηκε από μεζέδες και κρασί.
Από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαναγρού κ. Μπάμπη Λάμπρου ,πήραμε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή ,την οποία και δημοσιεύουμε.
Αγαπητοί Συγχωριανοί
Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας στις Δημοτικές εκλογές και την εκλογή μου ως Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαναγρού. Η στήριξή σας με δυναμώνει και μου δίνει κουράγιο και πιστεύω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξαναζωντανέψουμε τον όμορφο τόπο μας και να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν. Θα είμαι δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα και θα επιδιώξω να είμαι ο Πρόεδρος όλων των Μεσαναγρενών.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους ευημερία και πάνω από όλα υγεία.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαναγρού
Μπάμπης Λάμπρου