Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

" Παγκόσμια ημέρα παιδικού Βιβλίου"





















Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου ,γιορτάζεται στις 2 Απριλίου , την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός Παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν . Καθιερώθηκε το 1996 από τη Διεθνή Οργάνωση για τη Νεότητα.
Από τότε ,κάθε χρόνο , ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής , ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα , που δια νέμονται σε όλο τον κόσμο , με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της οργάνωσης.
Το 2012 υπεύθυνο για το υλικό είναι το τμήμα του Μεξικού. Το μήνυμα το έγραψε ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας Francisco Hinojosa . Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Μεξικανός εικονογράφος JuanGedovius.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου σχολεία, παιδιά, συγγραφείς ,εκδότες και εκπαιδευτικοί , γιορτάζουν την ημέρα αυτή με διάφορες εκδηλώσεις. Διοργανώνουν ομιλίες ,εκθέσεις , γιορτές ,δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία.

Αγαπητοί Γονείς

Μάθετε τα παιδιά σας να αγαπούν και να διαβάζουν βιβλία. Προσπαθήστε, από μικρά τα παιδιά σας να έρχονται σε επαφή με τα βιβλία , διαβάστε τους ένα βιβλίο ,ακόμα και πριν κοιμηθούν , νανουρίστε τα διαβάζοντάς τους ένα ποίημα και πρώτοι εσείς να δίνετε το καλό παράδειγμα.

Στις 2 Απριλίου ,τη Δευτέρα
Πάρτε τα παιδάκια σας από το χέρι και πηγαίνετε τα σε μια έκθεση Βιβλίου , κάπου θα γίνεται μια έκθεση. Και αν δεν υπάρχει κάποια έκθεση ,πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο, αφήστε τα να ξεφυλλίσουν ένα βιβλίο και στο τέλος αγοράστε τους ένα. Θα είναι το καλύτερο δώρο που τους κάνατε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου