Σάββατο 28 Απριλίου 2012

"Ο απόηχος, μετά το πανηγύρι του Αγίου Θωμά'





Οι μεγάλες γιορτές για τους Μεσαναγρενούς είναι, του Πολιούχου Ταξιάρχη, της Παναγιάς Σκιαδενής και του Αγίου Θωμά. Κάθε χρόνο κόσμος πολύς έρχεται τις ημέρες των γιορτών αυτών στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς στο χωριό ,επικρατούν οι ήρεμες και λογικές φωνές και όλοι οι φορείς συνεργάζονται αρμονικά . Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο ,όσο η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ,κατάλαβαν ποιο είναι το συμφέρον του χωριού. Κάποια στιγμή θα αναφερθούμε στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους φορείς ,γιατί είναι άδικο να μη αναγνωρίζεται η προσφορά των ανθρώπων αυτών.
Τα θέματα που ταλανίζουν το χωριό είναι τα κτήματα , το Μουσείο και κάποια άλλα μικροπροβλήματα. Και ενώ το Μουσείο βαδίζει προς το τέλος του και σε λίγες μέρες θα αναγγελθεί η ένταξή του σε πρόγραμμα ,το πρόβλημα των κτημάτων προσκρούει στη γραφειοκρατία και σε Δημόσιους Υπαλλήλους ,που τους αρέσει να βασανίζουν το λαό. Κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί η κοροϊδία τόσων χρόνων φτάνει πια.
Δεν μπορεί οι κύριοι της Εφορίας Δημοσίων κτημάτων ,να δίνουν κτήματα σε μεμονωμένα άτομα και να αρνούνται να λύσουν το πρόβλημα ενός χωριού. Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί και με ονόματα που έχουν πάρει κτήματα ……
Το πανηγύρι του Αγίου Θωμά τελείωσε και η απορία όσων επισκέφθηκαν τον καταρράκτη του Αγίου Θωμά είναι .Γιατί δεν γίνεται μια ήπια παρέμβαση για την ανάδειξή του …Τον καταρράκτη επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος κ.Στάθης Κουσουρνάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Σαββής .Πρόεδρε του Τοπικού ,λέω εγώ ,μήπως πρέπει να βρούμε κάποιο ειδικό ,για να μας φτιάξει μια μελέτη…Το χωριό έχει τόσους φίλους , Κάποιο θα βρούμε. Και ξέρουμε ότι αν υπάρχει μελέτη ,εύκολα εντάσσεται σε κάποιο πρόγραμμα. ΄Εχουμε την πείρα και τις ικανότητες που αποκτήσαμε λόγω Μουσείου. Και πάνω από όλα, έχουμε ένα φίλο του χωριού, τον Αντιδήμαρχο το Μανόλη το Σαββή ,που κάποια άκρη θα βρει.
Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και το Τοπικό Συμβούλιο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ,για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για το καλό του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου