Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

"Γιάννης Γιωργατζής,ο Αυστραλός από το Γεννάδι,που ο Μεσαναγρός έγινε πατρίδα του"






 " Γιάννης Γιωργατζής"
 " Την περασμένη χρονιά πριν φύγει για Αυστραλία,δεξιώθηκε όλους τους φίλους στο χωριό"
 " Οι μηχανές η αδυναμία του"
 " Το κυνήγι το χόμπυ του"
 " Στο χορό πρώτος..."
 " Βοηθά σε όλες τις εκδηλώσεις.Εδώ στην Παναγιά Σκιαδενή"
 " Μονή Σκιάδι. Στο καθήκον"
                                                              
" Και καλός κυνηγός.Τώρα τις πέρδικες ,Γιάννη μου ,πού τις βρήκες...."




            Γιάννης Γιωργατζής, ο Αυστραλός από το Γεννάδι , που  ο Μεσαναγρός έγινε πατρίδα του.

Κάθε χρόνο Αυστραλοί μετανάστες που κατάγονται από το Μεσαναγρό ,επισκέπτονται το χωριό και κάνουν τις διακοπές τους. Τα τελευταία  χρόνια επισκέπτεται τακτικά το Μεσαναγρό ,ο Γιάννης Γιωργατζής .
Ο Γιάννης Γιωργατζής γεννήθηκε στο Γεννάδι της Ρόδου και σε ηλικία 18 χρονών έφυγε για Αυστραλία ,όπως και τόσοι άλλοι Ροδίτες. Παντρεύτηκε Μεσαναγρενή στην Αυστραλία, τη Φαίδρα και όπως λέμε εδώ στη Ρόδο ,όταν μας ρωτάνε από πού είμαστε, απαντάμε. Από της γυναίκας μου το χωριό.
Ο Γιάννης είναι άνθρωπος δραστήριος ,έξυπνος ,κοινωνικός ,άνθρωπος της παρέας. Μένει στην Αδελαϊδα και συμμετάχει στα κοινά και ιδιαίτερα στους Ελληνικούς Συλλόγους της Αυστραλίας. Είναι Πρόεδρος της Παρροδιακής ΄Ενωσης « Ο Κολοσσός» και Πρόεδρος της Παροδιακής Ομοσπονδίας όλης της Αυστραλίας.
΄Ερχεται τακτικά στο χωριό και ο ερχομός του είναι αξιοπρόσεκτος . Βοηθά σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο χωριό και οι συμβουλές του είναι σημαντικές. Τελευταία στην Πανήγυρη του Σκιαδιού ,ήταν ο πρωτοστάτης και ο οργανωτής. Τα χέρια του πιάνουν όπως λέμε και η επιθυμία του να φτιάξει το σπίτι στο χωριό πραγματοποιήθηκε και μάλιστα  με δική του εργασία.
Τώρα πια θα έρχομαι πιο τακτικά λέει ,έχω το δικό μου σπίτι και αυτό είναι κάτι άλλο.΄ Εφυγε βιαστικά στην Αυστραλία λόγω κάποιου προβλήματος ,αλλά έδωσε την υπόσχεση ,πως σύντομα θα ξανάρθει.
   Στο καλό φίλε Γιάννη και να ξέρεις οι φίλοι σου και οι χωριανοί ,πάντα θα σε περιμένουν να ξανάρθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου