Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

"Σαββατοκύριακο στο Μεσαναγρό"


                                                 

                            

                                                   
 "Μια μεγάλη παρέα-Μεσαναγρός,Απολακκιά΄Κατταβιά'

 " Δυο Μιχάληδες. Ο Μιχαήλ και ο Τάντουλος"

                                                                  
   

 " Μια ζωή ο Ξίπας κάτι φτιάχνει. Εδώ πάντως ψήνει"

 " Είσοδος Πάνω εκκλησιάς"

                                

 "Η Επιτρόπισσα η Καθολική και η Αναστασία.Φυλάνε Θερμοπύλες"
                   


                                                                     " Παλαιοχριστιανική κολυμβήθρα.Μαρμάρινη σε σχήμα σταυρού"
  Σαββατοκύριακο  στο Μεσαναγρό(13-10-2012)


Το Σαββατοκύριακο ο Μεσαναγρός είναι στις δόξες του. Ζωντανεύει το χωριό ,οι δρόμοι, το Καφενείο και η Εκκλησία.
Από Παρασκευή αρκετοί Μεσαναγρενοί έρχονται στο χωριό να περάσουν το Σαββατοκύριακο, να ανοίξουν τα σπίτια τους , να  δουν τους κήπους τους και να ετοιμαστούν για το χειμώνα.
Η καμπάνα του Ταξιάρχη χτυπά τακτικά πια ,μετά την  τοποθέτηση του Παπα-Αγαθάγγελου στο χωριό. Ο Παπάς μας είναι αξιόλογος άνθρωπος  ,νέος ,δραστήριος  και με μια λέξη ,καλός κληρικός. Το Σάββατο στον Εσπερινό ,αλλά και την Κυριακή ,αρκετός κόσμος γέμισε την εκκλησία  και βλέπεις μια αλλαγή και χαρά στα πρόσωπα όλων.
Αργά το απόγευμα μια μεγάλη παρέα ,πήγαμε στο Σκιάδι ,όπου βρισκόταν ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος. Η κουβέντα με το Σεβασμιώτατο πάντα σε κάνει πιο σοφό και ήρεμο άνθρωπο. Ο Σεβασμιώτατος ,πάντα ενδιαφέρεται για το Μεσαναγρό ,θέλει να μαθαίνει νέα  και οι Μεσαναγρενοί το σέβονται και τον εκτιμούν.
  Το βραδάκι υπήρξε μια συνάντηση τριών χωριών .Απολακκιάτες ,Κατταβενοί και Μεσαναγρενοί ,αρκετά μεγάλη παρέα ,καθίσαμε στη Λέσχη και απολαύσαμε τους μεζέδες του Τσαμπίκου. Είναι η παρέα ,που με επικεφαλής τους μαγείρους του Σκξιαδιού, Τάνταλου και Καραγιάννη ,φτιάχνουν τα φαγητά στο Σκιάδι και σε εκδηλώσεις των χωριών.
Μια άλλη παρέα ,οι  φανατικοί της Πιλότας , έκαναν επίδειξη της τέχνης τους και των ικανοτήτων τους. Αυτά τα παιδιά, μεγάλα είναι , πάνω από 50 όλοι ,δίνουν μια άλλη νότα στο χωριό. Μειονέκτημά τους , ο φανατισμός για τη νίκη και οι ιαχές σε στυλ γηπέδου.
Έτσι απλά ,ήρεμα κυλά το Σαββατοκύριακο στο Μεσαναγρό.