Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

" ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΠΛΑΚΙΑ"





                                                            





           ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ   ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ  ΠΛΑΚΙΑ


Η πρώτη εθελοντική εξόρμηση ,που έγινε μετά από χρόνια ,στέφθηκε με επιτυχία. Ο Μεσαναγρός από τα παλιά χρόνια  είχε το « μικρόβιο» του εθελοντισμού στις φλέβες του. Το μάζεμα των ελιών του Ταξιάρχη από όλο το χωριό, η βοήθεια στο θερισμό, στο όργωμα ,στα ξύλα ,στους πιο αδύνατους , ήταν συχνό φαινόμενο. Η πιο οργανωμένη προσπάθεια ήταν  « η Κάσσα». Η Κάσσα ήταν  ένα ίδρυμα, που όλοι οι χωριανοί πρόσφεραν σιτάρι ,για τους έχοντες ανάγκη.
     Στις 10 του Νοέμβρη είχαμε ορίσει την εξόρμηση, μετά τη Θεία  Λειτουργία. Αν και η ημέρα ήταν δύσκολη, γιατί την προηγούμενη ήταν η χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού και ο κόσμος είχε ξενυχτίσει, 20 άτομα με επικεφαλής τον Παπα-Αγαθάγγελο και τον Πρόεδρο του Τοπικού  Μπ . Λάμπρου βρεθήκαμε στα Πλακιά. Ο Μιχάλης Ξίπας με το φορτωτάκι καθάρισε τους δύο δρόμους που οδηγούν στην πηγή. Ο καθένας όπως μπορούσε ,βοήθησε στον καθαρισμό. Καθαρίστηκε ο γύρω χώρος, οι πλύστρες ,φτιάχτηκαν τοίχοι  και γενικά άλλαξε όψη.
        Απομένει το άσπρισμα και η διευθέτηση του νερού .Υπάρχει σκέψη να τοποθετηθούν παγκάκια και ηλιακός φωτισμός. Από την ΄Ανοιξη ο χώρος θα είναι έτοιμος για να τον επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι.
        ΄Ηταν η πρώτη εξόρμηση και αναμένονται και άλλες. Υπήρξε συμμετοχή ,κέφι και βούληση όλων για βοήθεια. Καλούμεν και άλλους να συμμετάσχουν στις επόμενες εξορμήσεις.
                               Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.


                                                                        










        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου