Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

"ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ-3-"




                                                         



                                           ΟΙ  ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ  ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ-3-

Μιλήσαμε για τους καφετζήδες ,αλλά κάθε τόσο και μια καινούρια ιστορία ξανάρχεται στο μυαλό ή κάποιος χωριανός μας διηγείται. Τα καφενεία αρκετά και αν κάποιος είχε ένα κτήριο ,βαπτιζόταν και καφετζής.
   Όταν  άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στο χωριό οι καφετζήδες δεν ήξεραν ξένες γλώσσες και η συνεννόηση γινόταν με πολλούς τρόπους. Ότι και να πούμε η φιλοξενία των Μεσαναγρενών  είναι και ήταν απαράμιλλη. Ευγενικοί ,πρόσχαροι ,καθαροί ,προσπαθούσαν να ευχαριστήσουν τους ξένους. Και μη βάλετε στο νου σας να ήθελαν να τους εκμεταλλευτούν.
    Ήρθαν λοιπόν στη Λέσχη οι ξένοι και Έλληνες μαζί και ζήτησαν να τους φτιάξει ο καφετζής κάτι για να τσιμπήσουν. Ό Καφετζής τους είπε ότι μπορεί να φτιάξει τηγανητές πατάτες, αυγά ομελέτα, σαλάτα και είχε έτοιμα και κηπευτικά. Ήρθαν οι παραγγελίες και οι ξένοι γεύθηκαν όλα τα παραπάνω που ήταν φρέσκα φρέσκα ,παραγωγής του ίδιου του καφετζή.
    Όταν ήρθε ή ώρα να φύγουν ,ζήτησαν τον λογαριασμό. Ο καφετζής με την απλότητα που τον διέκρινε και για να ευχαριστήσει τους ξένους τους είπε.
-          Παιδιάμου ακούστε .Οι ντομάτες είναι δικής μου παραγωγής, οι πατάτες το ίδιο ,το ίδιο και τα αυγά και τα κηπευτικά .Εσείς πληρώστε μου μόνο τα ποτά και νάστε καλά.
Κόκκαλο οι ξένοι .Θαύμασαν την απλότητα του ανθρώπου αυτού και βέβαια άφησαν κάτι και με το παραπάνω.

Σήμερα ξέρετε τι γίνεται…………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου