Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

"ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ"




                                                                     

ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
         Ο ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!!!!!!!
Οι Μεσαναγρενοί  μετανάστες έχουν βοηθήσει το χωριό με πολλούς τρόπους και γι αυτό τους ευχαριστούμε. Πολλοί από αυτούς και ιδιαίτερα οι Αυστραλοί ,έρχονται τακτικά στο χωριό ,έχουν  φτιάξει τα σπίτια τους , έχουν τακτοποιήσει τις περιουσίες τους και τα καλοκαίρια τους αρέσει να μένουν.
  Όταν έρχονται στο χωριό και βλέπουν ορισμένα πράγματα παραπονιούνται και ζητούν  να βελτιωθούν. ¨Ένα μεγάλο πρόβλημα στο χωριό είναι τα εγκαταλελειμμένα σπίτια ,που έχουν πέσει , παραμένουν ερείπια και χαλούν την όψη του χωριού. Αυτά τα σπίτια πρέπει να καθαριστούν  και να πεταχτούν τα μπάζα .Και γεννάται το ερώτημα. Ποιος θα τα καθαρίσει… Πρώτος υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης ,αλλά αυτός λείπει στην Αυστραλία. Δεύτερος ο Δήμος. Ο Δήμος όμως μπορεί να τα καθαρίσει ,αλλά πρέπει να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης (άντε να τον βρεις) και αν τα καθαρίσει ο Δήμος  πρέπει  να στείλει τον λογαριασμό στην Αυστραλία, σε σπίτια που εμπλέκονται πολλοί ιδιοκτήτες. Πραγματικά μεγάλο πρόβλημα…..
  Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν είναι στην Αυστραλία ,έλα ντε, και μένουν στη Ρόδο ,αλλά αδιαφορούν . Αυτούς εύκολα μπορεί να τους εντοπίσουν , να ειδοποιηθούν και αν αδιαφορήσουν να τα καθαρίσει ο Δήμος και να τους στείλει στο Δημόσιο Ταμείο. Δυστυχώς ορισμένες γειτονιές μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο και δεν χρωστούν τίποτα οι γείτονες να υφίστανται  τη θέα, φίδια το καλοκαίρι και πολλές φορές  και κίνδυνο για ατυχήματα.

                                         ΠΡΟΤΑΣΗ
1)    Το Τοπικό συμβούλιο και οι φορείς του χωριού να καταγράψουν τα σπίτια που είναι γκρεμισμένα και τα σπίτια που είναι επικίνδυνα  να προκαλέσουν ατυχήματα. Απαιτείται επίσκεψη Μηχανικών του Δήμου, που γραπτά θα βεβαιώνουν  την επικινδυνότητα του κάθε σπιτιού .
2)    Να ειδοποιηθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ,τόσο αυτοί που διαμένουν στη Ρόδο ,όσο και αυτοί που διαμένουν στο εξωτερικό εγγράφως και να τονιστούν οι συνέπειες του νόμου.

Παράκληση σε όλους. Φροντίστε να καθαρίσετε τα σπίτια σας που είναι γκρεμισμένα .Είναι μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι στους γείτονές σας ,απέναντι στο χωριό  ,που πιστεύω ότι «αγαπάτε» ,έτσι λέμε όλοι .
Αύριο θα λειτουργήσει το μουσείο που με προσπάθειες 30 ετών φτιάξαμε και οι επισκέπτες μας να βλέπουν αυτή την εικόνα ……

  Ο ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου