Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

' Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαναγρού" Ο Ταξιάρχης"
















Αγαπητοί Συγχωριανοί





Μετά από απραξία δέκα περίπου 10 ετών ,ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος τα τελευταία 4 χρόνια κατάφερε να επαναδραστηριοποιηθεί και να συναγωνίζεται επάξια τους άλλους Συλλόγους των χωριών της Ν. Ρόδου.





-Πήρε μέρος σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Ν. Ρόδο με τη συμπαράσταση του Δήμου και πραγματοποίησε 3 καλοκαιρινές εκδηλώσεις πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του Μεσαναγρού.Πάρα πολλοί άνθρωποι γνώρισαν το χωριό μέσα απ΄αυτές τις εκδηλώσεις.





- Στην πόλη της Ρόδου διοργάνωσε 3 αποκριάτικες χοροσπερίδες σε κατάμεστες αίθουσες .





- Για τρία συνεχή χρόνια γυναίκες και παιδιά, μάθαιναν δημοτικούς χορούς και έπαιρναν μέρος στις εκδηλώσεις του Συλλόγου ,αλλά και άλλων Συλλόγων.





-Με τη βοήθεια του Δήμου φτιάχτηκε σε μια αίθουσα του Σχολείου Πολιτιστικό Κέντρο με τηλεόραση,DVD,Home sinema, όπου νέοι και γέροι μπορούν να περνούν ευχάριστα την ώρα τους.





- Στα Πανηγύρια του χωριου-¨Αγιο Θωμά,Ταξιάρχη- συμμετείχε με διάφορους τρόπους( καφενείο,δεξιώσεις) και οι επισκέπτες μας έμειναν ικανοποιημένοι.





-Διοργάνωσε αθλητικές ημερίδες , με τη συμμετοχή παιδιών και μεγάλων ,από όλα τα χωριά της Ν. Ρόδου.





- Τίμησε ανθρώπους που ευεργέτησαν το χωριό και βράβευσε μαθητές που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια.





- Γιόρτασε μαζί με το Σύλλογο Κρητών της Ρόδου ,την επέτειο της μάχης της Κρήτης ,με εκδηλώσεις που έγιναν στο Μεσαναγρό.





- Κατάφερε να ξαναφέρει πιο κοντά όλους τους Μεσαναγρενούς,να τους ενώσει και όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο.










- Μεγαλύτερη επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί,η βοήθεια που πρόσφερε και μαζί με το Δήμαρχο μας τον κ. Μανώλη Σαββή και το Τοπικό Συμβούλιο ,να πειστεί ο Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Μουσείου.΄Ηδη ένα όνειρο των Μεσαναγρενών, η κατασκευή του Μουσείου ,πήρε σάρκα και οστά και το κτίριο βρίσκεται προς το τέλος.










Αγαπητοί Συγχωριανοί





Η θητεία του νυν Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τελειώνει το Δεκέμβρη.Το Γενάρη θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Καλούμε όλους τους Μεσαναγρενούς να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα οριστεί στις αρχές του Γενάρη και να βάλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ.





Ο Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί,γιατί χωριό που θα έχει το Μουσείο του Δήμου ,δε νοείται να μην έχει Πολιτιστικό Σύλλογο.





Ελάτε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη δράση μέσα από το Σύλλογο ,γιατί είμαστε λίγοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε.