Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

" Ο Τσαμπίκος Καραγιάννης,πρώτος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσανγρού"


Γεννήθηκε στο Μεσαναγρό το 1927 . Γονείς του ο Ανδρέας και η Ειρήνη Καραγιάννη και αδελφός του ο μαιευτήρας Αθανάσιος Καραγιάννης. Παντρεύτηκε τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ και απέκτησαν δύο παιδιά το Σταύρο και Ανδρέα. ΄Εφυγε από το Μεσαναγρό σε ηλικία 12 ετών και σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο στην Αυστραλία και το 1962 γύρισε στη Ρόδο και μαζί με τον αδελφό του χτίζουν το ξενοδοχείο Ιρενε στην πόλη της Ρόδου. Το 1967 λειτουργεί το Πρακτορείο ΕΡΕΤΑ ΤΟΥΡΣ και συνέβαλε στην ανάπτυξη του Ροδιακού τουρισμού.΄ Εκανε γνωστή στους Ολλανδούς τη Ρόδο και πρώτος εφάρμοσε στην Ελλάδα τα mini trips, ταξίδια 3ήμερα και 4ήμερα από Ολλανδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είχε συνεργασία με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αγγλίας ,του Βελγίου, της Ιταλίας και των Σκανδιναβικών χωρών. Ανέλαβε πρωτοβουλίες και απευθύνθηκε στην Κινέζικη τουριστική αγορά και ήρθε σε επαφές με τον Κινέζο Πρέσβη.
Ως Αντιδήμαρχος της πόλης της Ρόδου και Πρόεδρος του ΡΟΔΑ προσέφερε μεγάλο κοινωνικό έργο.
Αγαπούσε το Μεσαναγρό και πάντα ενδιαφερόταν για την πρόοδο του χωριού. Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαναγρού και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου.
Υπήρξε ένας άνθρωπος σεμνός, εργατικός ,προοδευτικός και πρωτοπόρος σε πολλά θέματα και ιδίως στην ανάπτυξη του Ροδιακού τουρισμού.