Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Κινδυνεύει ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου"



" Στην εικόνα διακρίνεται η ρωγμή που βρίσκεται εξωτερικά του ιερού"
" Ο χειμώνας προ των πυλών και το νερό θα διαβρώσει τους τοίχους του ναού"


Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Βυζαντινός ναός του 13ου αιώνα ,κτισμένος πάνω σε ερείπια τρίκλιτης βασιλικής του 6 αιώνα. Ο ναός επισκευάστηκε και στερεώθηκε κατά τα έτη 1979-81 από την αρχαιολογική υπηρεσία .Αποτελεί κόσμημα για το Μεσαναγρό και πόλος έλξης Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών.
Δυστυχώς σήμερα στην πλευρά του ιερού έχει παρουσιαστεί ρωγμή, που ξεκινά από την οροφή και φτάνει μέχρι τα θεμέλια. Ο Δήμος και η εκκλησιαστική επιτροπή ειδοποίησαν την Αρχαιολογία και αρχαιολόγοι επισκέφτηκαν το ναό. Η Αρχαιολογική υπηρεσία έκανε υποδείξεις και πέραν τούτου ουδέν. Δεν διαθέτουν χρήματα ούτε μηχανικό και καλείται η εκκλησιαστική επιτροπή να αναλάβει το δυσβάστακτο για αυτήν κόστος.
Επειδή ο χειμώνας είναι προ των πυλών και το μνημείο κινδυνεύει ,παρακαλούμε το Δήμαρχο ,τη Νομαρχία και οποιανδήποτε άλλη υπηρεσία να βοηθήσουν στη διάσωσή του. Τώρα γιατί η αρχαιολογία δε βοηθά αλλά μόνο κάνει υποδείξεις ,είναι από τα παράλογα του Ελληνικού κράτους. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε δριμύτεροι αν χρειαστεί